Terugblik op 2023

Einde van het jaar, een periode van terugblikken, ook een soort oudjaar ritueel. Nu is er natuurlijk, politiek gezien, wel wat terug te zien. In de landelijke politiek heeft er een flinke opschudding plaats gevonden. Coalitiepartijen zijn afgerekend, al weten we niet precies waarvan ze zijn afgerekend en nieuwe partijen gaan een nieuwe politiek brengen, al weten we niet wat dit nou weer inhoud. Is dit te herkennen in wat ooit Mooi Alkemade in de gemeente Alkemade teweegbracht? Interessant om te bezien hoe dit afloopt.

Er was verbijstering over de uitslag, een partij die uitspraken had gedaan die het staatsrecht ondermijnt (PVV) gaat zeer waarschijnlijk, een coalitie aan met een partij die opgericht is om het staatsrechtelijke te herstellen (NSC) en het omgaan met elkaar in de 2de kamer te herstellen. Dit alles in samengaan met een partij die, zeer waarschijnlijk, alleen als gedoogpartner wil meedoen (VVD) en een partij die opgericht is om de boze boeren een stem te geven (BBB). Misschien een onmogelijke combinatie maar het zou zo maar kunnen gebeuren.

Maar onze democratie is sterk, laten we daar trots op zijn. Zowel landelijk als plaatselijk. Democratisch functioneren is flexibel, de politiek beweegt mee.

Ook in de gemeenteraad van Kaag en Braassem is een partij die de randjes wel eens opzoekt. Wij hebben een voorzitter van de raad die nog niet zo heel lang hier in functie is. Ik zie haar wel eens zoeken naar de juiste omgang van de discussie. Ik vind dat prachtig om te zien. Deze Burgemeester kan meebewegen, aansturen en ondertussen de vergadering leiden.
Mooi om te zien.

Wij hebben een fijne burgemeester, positief en bewegend tussen de mensen. Enthousiast blijmoedig en ondertussen de taken doen die gedaan moeten worden.

Je zou alle Nederlanders toch zo’n premier gunnen?  
Geert, alle Nederlanders.
Geert!!!!!

Een mooi en positief 2024 toegewenst, namens het bestuur.

Vorige
Vorige

Wie is Job de Jong?

Volgende
Volgende

Afscheid en verwelkoming