Wie is Job de Jong?

Hallo Allemaal, mijn eerste maand in de raad zit er op, dus tijd om terug te gaan blikken op mijn eerste ervaringen, en even voor te stellen voor de mensen die mij nog niet kennen.

Ik ben Job de Jong, 25 jaar en woonachtig in Roelofarendsveen, maar ben opgegroeid op De Baan in Oude Wetering. Tijdens mijn normale werk ben ik vrachtwagenchauffeur bij de Firma J. Dobbe, oftewel: “die blauwe”. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om door de polders te varen (maar liever schaatsen), wedstrijden fluiten bij de voetbal, of een drankje te doen met vrienden. Maar ook mijn vrijwilligerswerk tijdens de veense huttenbouw doe ik ieder jaar met erg veel plezier.

Het worden van het “echte” raadslid begon eigenlijk niet echt op 18 december, maar toch al wel een tijdje daar voor. Kelly Straver heeft mooi op tijd aangegeven dat ze ging stoppen, waardoor wij voldoende tijd hadden voor een goede overdracht.

En toch merk je al snel een groot verschil. In een korte periode kwamen er snel 2 locatiebezoeken bij kwekers op de baan, over de nieuwe gebiedsvisie. Maar daarnaast natuurlijk ook meerdere telefoontjes, mailtjes, aangesproken worden op straat, en nog wel wat meer dingen die sinds de bekendmaking op mij af kwamen. Leuk? Jazeker! Spannend? Ook wel. Waar ben je aan begonnen? Dat vraag ik mij soms ook nog af! Dit waren zomaar een paar vragen die ik de afgelopen weken heb gekregen, over deze leuke nieuwe positie die ik in ben gaan nemen. 

Ten slot wil ik toch wel het leukste momentje uit mijn eerste maand benoemen, een echt radio interview! Ik werd uitgenodigd door studio Kaag en Braassem om langs te komen tijdens KB Actueel, om een klein interview te geven over de grote vraag: “waarom de politiek in”. Voor alle mensen die het leuk vinden om het antwoord op die vraag te horen, de uitzending van 30 december is terug te luisteren via: Studio Kaag en Braassem (vanaf 28 minuten).

Kortom erg veel nieuwe en leuke indrukken, waar ik er met veel plezier nog vele aan toe mag gaan voegen!

Vorige
Vorige

Motie 30km in heel Leimuiden

Volgende
Volgende

Terugblik op 2023