Afscheid en verwelkoming

Gisteren heeft na bijna 10 jaar Kelly Straver afscheid genomen van de Gemeenteraad van de Gemeente Kaag en Braassem. Haar argument was dat haar kinderen zodanig een aanspraak op haar moeder maken en dat ze nu op een leeftijd komen dat het zo belangrijk is om voldoende aandacht en tijd hieraan te besteden dat dit haar voorrang heeft. Een steekhoudender argument is niet denkbaar. Helaas voor ons maar haar gezin gaat voor.

Ze heeft haar taak als bestuurslid en burgerraadslid maar vooral als raadslid ten volle waargemaakt. Bij haar afscheid kreeg ze zeer lovende woorden van de voorzitter van de raad, burgemeester Mw. Astrid Heijstee, voorzitter van de fractie van SvKB, Fred Zoetendaal als van de nestor van de raad, Evert Henrotte. Het was lovend en hartverwarmend.

Zij waren allen unaniem in hun warme afscheidswoorden, ze bereidde zich goed voor in de voorliggende agendastukken en wist waar ze het over had. Kelly is ook vaak voorzitter geweest van één van de commissies en ook vaak plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Hier wist ze haar taak als voorzitter goed vorm te geven, een geboren voorzitter volgens de burgemeester. Kortom zeer lovende afscheidswoorden en wij zullen haar node missen natuurlijk. Kelly, namens bestuur van Samen voor Kaag en Braassem onze grote dank.

De raadszetel die Kelly achterlaat zal worden ingenomen door Job de Jong, aankomend actief voor SvKB. Hij loopt al een poosje mee als burgerraadslid en heeft zich bereid verklaart het raadslidmaatschap op zich te nemen. De laatste tijd heeft Job zich echt verbreedt in de portefeuilles en zal hij zich in de groep van onze fractie gaan nestelen. In de raad is het toch een andere wereld dan als burgerraadslid in een commissie dus dat moet even wennen. Voor Job is het dus mooi dat hij zich nu in de komende twee jaar kan verdiepen in het raadswerk. Job, wij wensen jou toe dat je het raadswerk vooral interessant vindt en blijf altijd nieuwsgierig, kijk altijd na wat er voorbij de volgende stap weer te zien is.

Fijne kerstdagen en een gelukkig 2024. (Schrikkeljaar dus een dag extra om ervan te genieten.)

Vorige
Vorige

Terugblik op 2023

Volgende
Volgende

Nieuwsbrief november 2023