Nieuwsbrief april

Mijmeren

Afgelopen week was ik aan het wandelen en wilde ik oversteken, een jongen van ik schat 10 of 11 jaar jong kwam aanfietsen, remde af en riep loopt u maar hoor mijnheer.

Afgelopen woensdag was er het schoolvoetbal, vanuit de verschillende scholen in de buurt werd er tegen elkaar gevoetbald. Jongensteams, meisjesteams er deden rond de 400 kinderen mee. Dit speelde zich af op de velden van EMM’21 een genot om te zien, zoveel enthousiaste jongeren de met elkaar na elk doelpunt een feestje vierde. De opa’s en oma’s langs de lijn (waaronder ik) Ouders, vrijwilligers, scheidsrechters, EHBO alles was er. Mooi weer, een prachtige dag!

Deze twee gebeurtenissen zijn, als je er even over nadenkt, toch best mooi. Waar er best wel eens problemen zijn, zijn er gelukkig ook veel dingen die goed gaan en dat is fijn!

We zijn vaak bezig met de waan van de dag, de politieke schermutselingen in den Haag, de politieke schermutselingen lokaal, iedereen die er wel wat over kwijt wil. De onderwereld die op allerlei manieren bezig is om mensen te duperen, lontjes die korter zijn geworden, je krijgt het idee dat we vaker tegenover elkaar staan dan naast elkaar.

De jongens en meisjes op het voetbalveld, de leraren/begeleider ze deden het met elkaar. Na afloop van de wedstrijden werden er handjes geschud, super!  Zijn de jongeren dan toch verstandiger dan vele ouderen?

Het geeft je ook het besef waarom we ons inspannen voor bepaalde zaken, zoals in mijn geval het sportpad en SvKB. Hiervoor doe je het toch allemaal, de jeugd, je kinderen en kleinkinderen, je vereniging. Je dorp en gemeente. 

Er zijn veel punten van aandacht in de dorpen van onze gemeente.

Hoogmade die graag wat meer huizen zouden willen bouwen, Oude Wetering die zich juist wat zorgen maakt over de komst van appartementen, Leimuiden met een te drukke weg langs het dorp, Roelofarendsveen op zoek naar veilige wegen, noem maar op.

Beleid bepalen in omstandigheden met zoveel verschillende en belangrijke zaken, dat valt niet mee.

Laten wij, SvKB, blijven streven naar onze idealen, een gemeente voor iedereen, jong en oud, waar het prettig wonen moet zijn, omgeven door groen en blauw. Waar we een luisterend oor bieden aan de inwoners die dat nodig hebben.

Dit waren mijn mijmeringen die ik even wilde delen,
Ton Verdel, secretaris.

Vorige
Vorige

Motie Paarse Krokodil

Volgende
Volgende

Nieuwsbrief februari