Nieuwsbrief februari

En dan worden door sommige mensen wel eens gesteld dat de politiek saai is. Vanmorgen op de nieuwssite is gemeld dat Caroline van der Plas een commissievergadering is uitgelopen omdat, volgens Caroline tenminste, Tjeerd de Groot “hele nare dingen “tegen haar gezegd had. Tja, twee exponenten met een groot verschil van inzicht in de toekomst van Agrarisch Nederland naast elkaar in één commissie, met Dion Graus als voorzitter, hoe spannend wil je het hebben.

Hoe is het dan lokaal, wordt er hier ook op het scherpst van de snede gestreden. Het is misschien van een andere grootte maar niet van minder belang. 30 km. zone in Leimuiden, SvKB is hier voorstander van, verkeersveiligheid is hiermee gediend. Maar ja, wethouder was geen voorstander dus dan is PRO en VVD ook geen voorstander, D66 verdeeld dus geen meerderheid en geen poging om de verkeersveiligheid te verhogen. Het beter iets dan niets principe bleef lekker in de kast.

Een ander item wat speelde, een herhalend toneelspel, was de discussie over tuinbouw, duurzaam glastuinbouw in Kaag en Braassen, Sotaweg/Baan. Hetonderzoek werd gedaan door Greenpoort Aalsmeer, hoezo een slager die zijn eigen vlees keurt. Onze gemeente die participatie hoog in het vaandel heeft was dat deze keer een beetje vergeten. Ons nieuw raadslid, Job de Jong, had wel trek in deze discussie. Hij toonde aan dat er van participatie nauwelijks sprake is geweest. Een Motie van Treurnis viel het College over dit onderwerp ten deel. Welkom in de Raad, Job, hier gaat het dus over, alert zijn en de weg op, praten met de inwoners, weten wat er speelt, welkom.

Er gebeurt hier dus genoeg om je druk over te maken. Trouwens, wij willen graag in contact komen met nieuwe leden voor SvKB en je treft het 11 april houden wij weer een Algemene Leden Vergadering. Dus meld je aan, info@svkb.nl dan kan je gelijk meepraten.

Groet, Kees Uit den Boogaard, voorzitter SvKB.

Vorige
Vorige

Nieuwsbrief april

Volgende
Volgende

Motie 30km in heel Leimuiden