Fiks ‘t met Fixi

Beste bewoners,

U heeft het misschien wel eens voorbij zien komen. De mogelijkheid om bij de gemeente melding te maken van klachten met betrekking tot slechte bestrating, bijzondere afvaldumping of een verwaarloosd gemeenteplantsoen etc. Dit leidt vaak tot irritatie of soms tot zelfs onveilige situaties. Gelukkig kunnen we er met z’n allen wat aan doen.

Er is bij de gemeente een goed functionerend meldpunt dat zeer gebruiksvriendelijk is en ons helpt om onze leefomgeving veilig, schoon en goed leefbaar te houden. Dit is toch zeker voor ons allen van belang!? In sommige situaties kunnen we het mogelijk zelf op eenvoudige wijze oplossen! Denk hierbij aan het initiatief van vrijwilligers die zwerfafval opruimen.

De ervaringen bij het gemeentelijk meldpunt zijn doorgaans goed! Of het nu gaat om veel afgewaaide takken na een hevige storm of een slecht onderhouden fietsenstalling bij een bushalte, de gemeente fixt het. En ja, herinneringen sturen is overbodig. En dit zou je soms niet verwachten, maar het is zeker mogelijk!  Mijn meldingen, en dat zijn er inmiddels wel meer dan tien, werden gemiddeld binnen drie dagen opgelost. Dit wordt binnen andere gemeenten wel anders ervaren! Zo’n snelle responsetijd zijn we meestal niet gewend.

Nu mopperen we nog wel eens op gemeentelijke instellingen maar hier is een complimentje zeker op z’n plaats. Het is nu nog even zoeken aan wie we die veren kwijt kunnen.☺

Via de gemeentelijke website www.fixi.nl/kaag-en-braassem is het mogelijk om klachten te melden. Nog eenvoudiger: zet de Fixi app op uw telefoon.
Na melding wordt ontvangt u een e-mail waarin bevestigd wordt dat de klacht in behandeling wordt genomen. Na het afhandelen van de klacht krijgt u daarover ook weer een e-mail. En voor diegene die graag anoniem wil blijven; uw persoonsgegevens zijn niet openbaar!

Volgens de instructie van de gemeente maakt u op deze wijze een melding:

  • Geef de locatie van de klacht zo duidelijk mogelijk door. Vermeld indien mogelijk de straatnaam en huisnummer of geef deze aan middels een foto of kaart.

  • Kies een categorie voor de melding en omschrijf het probleem. U kunt ook een foto toevoegen.

  • Kies of de melding zichtbaar moet zijn op de openbare kaart. Deelt u de melding dan kunnen anderen ook zien dat er al een melding is gemaakt.

  • Vul uw gegevens in of log in met uw Fixi-account om op de hoogte gehouden te worden. Uw persoonsgegevens zijn niet openbaar. Anoniem melden kan ook.

  • Verstuur uw melding.

Veel succes met het schoon en veilig houden van uw en onze leefomgeving en laten we hier dan allen van genieten! 

Vriendelijke groet,

Vorige
Vorige

Middagje op stap met een BOA

Volgende
Volgende

Wandel je dit weekend mee?