Wandel je dit weekend mee?

Onze Hilde is een enthousiast wandelaar. Tijdens het zomerreces is het haar gelukt om de 4-daagse van Nijmegen tot een goed einde te brengen!

Het was een ware belevenis om met een schoolvriendin de 4-daagse van Nijmegen te wandelen. Er waren diverse deelnemers uit de gemeente Kaag en Braassem, maar de meesten hebben wij niet gezien. Van de 47.000 inschrijvingen hebben er ongeveer 40.000 hun medaille gehaald. Ruim 80% heeft de prestatietocht, want dat is het, tot een goed einde gebracht en als beloning een medaille, met een koninklijk randje, ontvangen.

Op de blauwe dinsdag leidde de tocht over de Waalbrug naar Elst en voor de 50 km wandelaars zelfs tot in Arnhem. Op de roze woensdag gingen we richting Wijchen en kwamen we over een feestelijke Waalkade terug naar de wedren. Donderdags deden we Groesbeek aan en werden de zeven heuvelen bedwongen en op vrijdag was het de dag van Cuijk en liepen we een lang gedeelte over de dijk langs de Maas. We liepen vanaf de Molenhoek op de Rijksweg die overgaat in de Via Gladiola. Wat was het daar een feest met enthousiaste mensen die ons aanmoedigden om door te gaan. Eenmaal terug op de wedren weet je dat de finish is bereikt, maar we mochten nog wel een half uur in de rij staan voor de laatste scan en de medaille. In deze editie van de 4-daagse hadden we geweldig wandelweer, maar dat voorkwam niet het ontstaan van blaren. Wat een pijnlijke voeten kunnen die geven. Gelukkig waren er veel verzorgingspunten en de vrijwilligers verdienen meer dan respect, want zij hadden het tot ‘s avonds laat druk met het prikken van blaren en het masseren van benen. De 4-daagse van Nijmegen kostte veel trainingstijd, maar de belevenis was het meer dan waard.

In Kaag en Braassem ga ik op 3 september zeker meedoen met de Poldertocht die dit jaar in Hoogmade start en waarvan de opbrengsten gaan naar het Liliane Fonds. Er zijn diverse afstanden en we wandelen door onze eigen mooie gemeente. Inschrijven is al mogelijk en je zult er zeker van de mooie polders genieten.

Vorige
Vorige

Fiks ‘t met Fixi

Volgende
Volgende

Kun jij veilig naar school?