Wat te doen na je wethouderschap?

Na mijn wethouderschap ben ik mij gaan inzetten voor een aantal leuke zaken. Natuurlijk volg ik nog steeds de politiek in Kaag en Braassem maar daarnaast ben ik actief voor onder andere de stichting Blauwe Zone Kaag en Braassem. En het leuke is dat het in elkaars verlengde ligt… SvKB staat voor het behoud van ons groen en blauw, maar ook voor het mogelijk maken van meer bewegen, meer wandelpaden en fietspaden. En dat maakt dat ik bij de Blauwe Zone ben beland. Want ook zij zijn voor meer bewegen maar vooral ook voor het landschapsarchitectuurplan of zoals we het ook wel noemen: het wandel/fietsplan voor Kaag en Braassem.

Er moeten echt meer meters wandel en fietspaden bijkomen! We hebben het nodig! We bouwen steeds dichter op elkaar in de kernen en dan heb je de ruimte nodig om onze dorpen heen om rust en ruimte te ervaren. Kijk maar eens naar Leiden met hun Singelplan om meer groen in de stad aan elkaar te verbinden…vanuit inwoners op de agenda gezet.

Dit verbindt zich dan ook aan burgerinitiatieven, aan recreatie en toerisme, aan groen en blauw en niet te vergeten aan onze gezondheid! Het kan onderdeel worden van het nieuwe preventie akkoord. Want door regelmatig buiten te wandelen en/of te fietsen werken we onbewust aan ons lijf.

Niet in clubverband maar gewoon wanneer je zin hebt, als het weer je aanstaat een lekker stuk wandelen of fietsen en daarbij genieten van ons gebied, onze polders en wijdheid van het open landschap, de koeien, de schapen maar ook van het water. Langs de kant even op een bankje plaatsnemen en uitkijken over ons Braassemermeer…

Afijn, kort gezegd …heb jij ook die wens…sluit je dan aan bij SvKB, denk mee, doe mee!

Laat de ruimte om de rust te vinden en te genieten van al het moois van onze dorpen niet verstenen..

Petra

Vorige
Vorige

Sportpad United

Volgende
Volgende

Crisis