Gezond Leven

Iedereen wil gelukkig zijn in het leven en graag op een gezonde manier oud worden. Echter om dit te verwezenlijken dien je er wel wat voor te doen. Samen met mijn vrouw Ellen ben ik bijvoorbeeld vorig jaar een eigen moestuin begonnen. 

Gewoon iets voor de natuur doen én voor onszelf.

We zijn heel enthousiast begonnen met inrichten van de tuin; wat wil je in de moestuin en wanneer dien je wat te gaan zaden en nog veel meer. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt kiezen voor allerlei groentes, fruitbomen, echt teveel om op te noemen.

Wij hebben bijvoorbeeld courgettes, broccoli, sla, tomaat, komkommer, paprika, pepers maar ook bloemen (voor de bijen) in de tuin. En uiteraard ontbreken de lokale grauwe erwten bonen en Veense groffies niet.

Het is buiten een heel fijne hobby ook elke keer weer een wondere wereld waarin je terecht komt. Iedere keer wordt je opnieuw verrast van wat er is gegroeid en hoe mooi alles groeit en bloeit en ook nog sneller dan zou verwachten. 

We hebben nu al erwten, sla, spinazie en bloemkolen gegeten. 

Straks de komkommers, tomaten en druiven. 

Het is niet alleen heel gezond maar ook zóóó lekker en direct vanuit je eigen tuin :) 

Wat wil je nog meer?!

Buiten het feit dat het eten superlekker en gezond is, is het vooral héél leuk om te doen.

Het werkt tevens op andere manieren; je bent lekker fysiek bezig, je ontmoet andere moestuin liefhebbers en wisselt veel ervaringen uit, een heel fijn sociaal contact.

Ondertussen laadt je je eigen batterij ook vanzelf weer op en ga je zonder op de klok/telefoon hebt gekeken en geen idee meer van tijd hebt, goedgemutst op huis aan.

Wat een beetje grond en water al niet kan doen; het groene van de gewassen en het blauwe van het water komen ook weer mooi terug in het motto van SvK&B:

Het GROEN en het BLAUW, belangrijk voor een mooi, gezond en lang leven.

Vorige
Vorige

Samen zijn!

Volgende
Volgende

Van crisis naar crisis