Buitengymzaal in Rijnsaterwoude, uniek in Nederland

Op 9 juni, werd onder geweldige weersomstandigheden de buitengymzaal in Rijnsaterwoude door de wethouder onderwijs Nick van Egmond, samen met twee leerlingen, geopend. Alle kinderen van de school, ongeveer 75, waren daarbij aanwezig en verder enkele raadsleden, ambtenaren, de directeur en medewerker van het sportbedrijf, medewerkers van de Driemaster, bestuurders, leerkrachten en andere belangstellenden.

De projectmanager van de firma Nijha, Fred Verhoeven, vertelde dat dit de derde buitengymzaal is in Nederland en de eerste in de openbare ruimte. Volgens hem is deze buitengymzaal, waar alle leerlijnen aan bod kunnen komen, is gebouwd op een unieke locatie. Er is veel groen rondom de buitengymzaal en daarmee voldoende gelegenheid om ook allerlei tikspelen en spelsporten te onderwijzen. De buitengymzaal zelf heeft een hoogte van 5.50m met een constructie om ringen, trapezestokken en touwen aan te bevestigen. De vakspecialist en bedenker van het vakleerplan, Marieke Paymans,  verzorgt op de maandag alle lessen en de tweede les bewegingsonderwijs krijgen de kinderen van hun groepsleerkracht samen met een sportcoach.

Het was vandaag echt een feest en ook de volwassenen werden uitgedaagd om te klimmen en te schommelen na de demonstratieles aan de kinderen van groep 3 en 4. Het is fijn dat ook een kleine IKC de beschikking heeft over een volwaardige en innovatieve sportaccommodatie.

Vorige
Vorige

Zuurstof?! Stikstof?!

Volgende
Volgende

Samen zijn!