vrijwilligers voor vluchtelingen

Als één van de vele vrijwilligers ben ik betrokken geweest bij de opvang van vluchtelingen in de Tweesprong in Roelofarendsveen. Ik heb een tweetal diensten achter de 'receptie' mogen draaien. Afgelopen donderdag (12-11) was er een besloten bijeenkomst in het gemeentehuis, waar vrijwilligers elkaar konden ontmoeten en napraten over deze heftige periode.

 

Samen met enkele andere raads- en burgerleden heb ik deze avond de bar draaiende gehouden, zodat de bodes van het gemeentehuis (die ook keihard gewerkt hebben tijdens de dagen van de opvang) ook konden gebruik maken van deze avond.

 

Tussen de bedrijven door heb ook ik kunnen bijpraten met mijn collega vrijwilligers. Van de dame van de wasmachines, tot de dames en heren van de Nederlandse les tot aan alle vreselijk betrokken ambtenaren en nog vele anderen... Er zijn bergen werk verzet in deze heftige dagen en op deze avond konden we hier, samen, over napraten.

 

Nooit vergeet ik het kleine meisje, wat tijdens mijn avonddienst achter de receptie gezellig met me kwam spelen. Ze sprak natuurlijk geen woord Nederlands, maar met wat gebaren en gekke bekken kun je toch vrij goed communiceren. Ook alle kinderen die op stepjes door de ruimtes heen gingen zullen mij bij blijven.

 

Om met een spreuk van Loesje af te sluiten:

Wat er ook speelt in een land, laat het vooral de kinderen zijn

 

Kelly Straver


Terug naar overzicht