Raad in de straat over extra sociale woningbouw

Leimuiden en Roelofarendsveen, 4 april 2016

 

In het kader van het haalbaarheidsonderzoek naar locaties voor extra sociale woningbouw, voor inwoners en statushouders, in de gemeente Kaag & Braassem organiseert de gemeenteraad in vier dorpen een bijeenkomst.

In Leimuiden is vooral over de mogelijke bebouwing van het Connexxionterrein gesproken. Er waren kritische opmerkingen en zinvolle vragen. Het is duidelijk dat de belangstellenden in de zaal beter geïnformeerd willen worden over de plannen. Gaat het over een appartementengebouw of behoort laagbouw ook tot de mogelijkheden? Aandacht wordt gevraagd voor de privacy van de bezoekers van het zwembad, het lawaai van de N207 en het vliegverkeer. Onduidelijkheid bestaat er over de andere bouwprojecten zoals de N207, de uitvalsweg en het kruispunt. Al met al vragen de inwoners om meer helderheid voordat de Raad een uitspraak gaat doen.

 

Ook in Roelofarendsveen was de sfeer positief kritisch. Er waren veel opmerkingen over het bebouwingsplan op de groenstrook, Saskia van Uylenburch. Hoe zit het met de nut en noodzaak, wat is de cijfermatige onderbouwing?

 

Zowel in Leimuiden als in Roelofarendsveen waren er opmerkingen over de toewijzing van de sociale huurwoningen. Een evenwichtige verdeling van jongeren, ouderen en statushouders is belangrijk voor nu en in de toekomst.

 

Op woensdag 13 april zijn de beide andere bijeenkomsten in Hoogmade en Rijpwetering over extra sociale woningbouw.

 

Petra v.d. Wereld, Riet Spaargaren en Hilde Bax

  


Terug naar overzicht