LAND VAN ONS, ook in Oud Ade

LAND VAN ONS, ook in Oud Ade

 

Op donderdagavond 15 september was er een informatieavond in het Polderpodium over het perceel LAND VAN ONS in Oud Ade, http://www.landvanons.nl/.

We werden hartelijk ontvangen met koffie en koekjes, waarna Louis van der Meche, de perceelcoördinator, met zijn presentatie begon, ondersteund door een powerpoint.

Het was interessant dat we tussendoor vragen mochten stellen, maar daardoor kwam de rode draad van het verhaal soms ook in de verdrukking.

Het perceel in Oud Ade heeft een omvang van ruim 30 hectare en het betreft tenminste een 10-jarig project waarbij onderzoek een belangrijke rol vervult. Er is een samenwerking met onder andere de Universiteit van Wageningen, de Universiteit van Leiden en de Hogeschool van Leiden.

We kregen een lange lijst met doelen te zien, waarbij versterking van de biodiversiteit een hoge prioriteit heeft. Het perceel is verdeeld in allerlei stukken, waar een variëteit aan activiteiten gaat plaatsvinden. Het telen van Koreaanse groenten werd daarbij als voorbeeld genoemd. Er wordt in dit Veenweide Gebied onderzoek gedaan naar het handhaven van verschillende waterstanden en er zijn voor de komende jaren nog allerlei plannen en onderzoeken in het vooruitzicht gesteld.

Het is me deze avond duidelijk geworden dat zienswijzen verschillen en dat er nog veel te leren is.  

Hilde Bax, raadslid SvKB


Terug naar overzicht