Informatie over drie projecten, genoeg belangstelling in Leimuiden

De inloopavond in de Ontmoeting over Diftar en de herinrichting van zowel de Kerklaan als de Willem van der Veldenweg op 6 juni was informatief en trok zo’n 100 inwoners.

De beide wegen gaan op de schop omdat de riolering vervangen moet worden. Een goed moment om na te denken over een prettige en veilige inrichting. In het voorstel krijgen beide wegen rode fietsstroken, komen er één of meer zebrapaden op de Kerklaan en lijken de gevaarlijke bloembakken niet meer terug te komen.

Vanaf 1 januari 2018 krijgt de gemeente Kaag en Braassem Diftar dat staat voor ‘gedifferentieerd tarief’. Globaal betekent dit dat inwoners per keer gaan betalen voor het restafval. Vaker restafval betekent meer betalen. Voor het andere afval komen geen aparte kosten.

De drie projecten stonden verspreid over de zaal en er werden volop vragen gesteld aan de voorlichters. Allerlei opmerkingen en suggesties werden mondeling en schriftelijk gedaan. Wethouder Peters, burger- en raadsleden van de politieke partijen waren aanwezig en dat gold ook voor leden van de Dorpsraad. Al met al een nuttige avond in een goede sfeer.

Hilde Bax (burgerlid SvKB)


Terug naar overzicht