Greenport Aalsmeer

Maandag 11 juni was Sandra van Emmerik bij de bijeenkomst van Greenport Aalsmeer. Kaag en Braassem is lid van deze stichting en Wethouder Peters was dan ook aanwezig om meer toelichting te geven over deze stichting. ‘Als nieuw raadslid was het een heel leerzame ochtend. De tuinbouw is zeer belangrijk voor onze gemeente, het volgen van de nieuwe ontwikkelingen is natuurlijk ook voor ons als raadslid erg belangrijk. Komende jaren komen we voor veel uitdagingen te staan zoals het creëren van woonplaatsen voor arbeidsmigranten en de energietransitie van deze sector.’

Greenport Aalsmeer is één van de zes greenports in Nederland en het grootste wereldhandels-en kenniscentrum voor de sierteeltsector met in het hart bloemenveiling FloraHolland. Binnen de Greenport werken dagelijks  50.000 mensen full time bij teeltbedrijven, de veiling, handelsbedrijven, exporteurs, tuinbouwleveranciers en veredelaars in bloemen en planten.

Het was erg vroeg deze maandagochtend maar door Greenport was een heerlijk ontbijtbuffet neergezet. Er was veel belangstelling voor het verhaal van de vertegenwoordigers van Greenport Aalsmeer. Onze gemeente is één van de zes gemeentes in deze greenport en wordt vertegenwoordigd in de stichting door wethouder Yvonne Peters. Zij hebben verschillende doelen gesteld op het gebied van onder andere ruimte, bereikbaarheid en innovatie om de sector levensvatbaar te houden maar zeker ook om de ondernemers van deze sector te blijven uitdagen om te innoveren zodat wij aan de top blijven staan in deze sector, wereldwijd!

Kijk voor meer informatie op de website van Greenport Aalsmeer: greenportaalsmeer.nl

Sandra van Emmerik (raadslid SvKB)


Terug naar overzicht