Extra sociale woningbouw en statushouders

Afgelopen dinsdag, 9/2, was er in het gemeentehuis een informatiemarkt over de bouw van extra sociale woningbouw en de opvang van statushouders.

Na de aftrap van de burgemeester werd de markt druk bezocht. Er waren kramen ingericht voor acht mogelijke locaties, de Driemaster en voor de woningbouwverenigingen. Inwoners en andere belangstellenden konden vragen stellen en opmerkingen en suggesties achter laten.

De acht potentiële locaties zijn:
Hoogmade - nabij Hoogmadese Wetering
Leimuiden - Terrein Connexxion en Beukenlaan IV
Nieuwe Wetering – Nabij Regenboogweg
Roelofarendsveen – Kerkweg nabij Brede School
Oude Wetering - Saskia van Uylenburch nabij Oud Alkemade
Woubrugge - Locatie Van Egmond
Rijpwetering- Buitenweg nabij eerste veld ROAC

De reden dat er extra sociale woningen worden gebouwd zijn de huidige wachtlijsten voor sociale woningbouw, maar ook de extra opvang van statushouders.
Een statushouders is een vluchteling die een verblijfsvergunning heeft gekregen en in afwachting van een woning nog in een AZC verblijft. Elke gemeente moet elk jaar een bepaald aantal statushouders een woning aanbieden.

Om te voorkomen dat er minder woningen beschikbaar komen voor gegadigden die op wachtlijsten staan, wordt gekozen om extra nieuwe woningen te bouwen. De nieuwe woningen gaan dus niet enkel naar statushouders, maar juist ook naar mensen die nu op de wachtlijsten staan!

Al met al vond ik het een geslaagde avond. Op een laagdrempelige manier kon je informatie inwinnen en suggesties en opmerkingen meegeven. Elke locatie heeft zijn voor- en nadelen. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.kaagenbraassem.nl/extrawoningbouw. Naast de informatiemarkt, kunt u uw opmerkingen ook nu nog naar de gemeente sturen.

Ook is er een enquête die u in kunt vullen op www.VluchtelingenKaagenBraassem.nl.

Kelly Straver


Terug naar overzicht