Duurzaamheid

Binnenkort is het zover, de duurzaamheidsagenda staat op de agenda voor de gemeenteraad! Deze duurzaamheidsagenda is opgesteld met een flinke bijdrage van het Duurzaamheidsplatform, welke op initiatief van Samen voor Kaag & Braassem is opgericht!

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, de wethouder zat er wellicht in eerste instantie niet zo op te wachten, maar wij durven wel te zeggen dat het Duurzaamheidsplatform een succes is!

Een groep betrokken inwoners, die duurzaamheid zeer breed vertegenwoordigen. Van zonnepanelen tot elektrisch vervoer, afvalscheiding en gebruik van domotica (apparatuur voor thuis), er is van alles te vinden in de groep!

En deze groep roept niet alleen maar! Nee, ze gaan daadwerkelijk aan de slag! Het eerste concrete actiepunt waar nu aan gewerkt wordt is het organiseren van een Duurzaamheidsmarkt. Super gaaf natuurlijk!!

Als initiatiefnemers vinden wij dit een schoolvoorbeeld van participatie, er wordt niet alleen meegedacht, maar ook daadwerkelijk meegedaan!

Het Duurzaamheidsplatform blijft actief, ook al is de duurzaamheidsagenda voorlopig opgeleverd. Wil jij ook jouw energie beschikbaar stellen? Meld je aan via info@kaagenbraassem.nl!

Kelly Straver


Terug naar overzicht