Dorpsraad Woubrugge agendeert duurzaamheid

De bijeenkomst van de dorpsraad Woubrugge met een bijna volle zaal, ongeveer 100 personen, was opgedeeld in twee delen: energie als onderdeel van de duurzaamheidsagenda van de gemeente en een verslaglegging van de werkzaamheden en bevindingen van de dorpsraad.
Wethouder Inge van der Meer opende het eerste deel en op haar vraag wie er kwamen uit belangstelling voor het energievraagstuk stak een groot gedeelte van de aanwezigen zijn hand op.
In de presentatie hierover door een gemeenteambtenaar lag de nadruk op de zaken die we als inwoner en gemeente nu al kunnen doen. Zonnepanelen op daken, gebruik van LED lampen, terugdringen van sluipverbruik en het isoleren van huizen zijn dingen waar we nu al mee kunnen beginnen en die al flink wat energiebesparing zullen opleveren. De besparingscijfers voor Woubrugge werden daarbij genoemd. In de zaal lokte dit veel vragen uit over de praktische haalbaarheid en het werkelijke nut. Hierover heeft men na de vergadering nog kunnen discussiëren met de ambtenaren.
Dinsdag 20 november komt het duurzaamheidsplatform naar Woubrugge. Men kan daar spreken met duurzaamheidsambassadeurs en energiecoaches. 
Na wat status updates die regelmatig op de agenda van de dorpsraad staan, kwam de communicatie van de gemeente als knelpunt naar voren. De gemeente luistert slecht werd er gesteld. Het betreft voornamelijk zaken als onderhoud en verrommeling. Ondanks deze kritiek blijft de dorpsraad met een positieve houding de samenwerking met de gemeente zoeken. De reacties van de bezoekers, met voorbeelden, waren echter minder positief naar de gemeente toe.

Vriendelijke groet,
Roland van Beurden (raadslid SvKB)
 


Terug naar overzicht