Dorpsraad Rijpwetering

Op woensdag 11 april ben ik naar de vergadering van de dorpsraad van Rijpwetering geweest. Het is was een leuke avond en als kersvers raadslid ook een leerzame avond. Helaas waren er maar een handjevol inwoners van Rijpwetering aanwezig. Een teleurstelling die ook door de aanwezige dorpsbewoners uitgesproken werd. Dus hierbij roep ik alle inwoners van Rijpwetering op om 10 oktober alvast in de agenda te zetten, dan organiseert de dorpsraad de tweede vergadering. 

Besproken is het viaduct en de veiligheid rondom dit project. De aanwezige dorpsbewoners waren erg tevreden over hoe serieus de gemeente en provincie de verkeersveiligheid nemen met name bij de school. Wel werd er aangegeven dat zij de voorrangsregels graag anders zouden zien zodra het viaduct weer open gaat. 

Verder is gesproken over de verkeerssituatie bij de school, deze is nog steeds niet veilig aldus de aanwezige inwoners. De dorpsraad wil met wandelroutes aan de slag en met de mogelijkheden die de MRSV hen biedt. Ook de uitslag van dit document welke onlangs besproken is in de gemeenteraad is door gesproken. Hoewel de dorpsraad aangeeft dat niet alle wensen zijn meegenomen, zijn zij toch erg tevreden over de uitslag.

Sandra van Emmerik (raadslid SvKB)


Terug naar overzicht