Belevenissen van een wethouder

Een veelgestelde vraag van de afgelopen weken was: “En hoe vind je het nu, wethouder zijn?” Mijn antwoord is steevast: ik vind het super leuk! De dagen vliegen echt om.
Voor de zomerstop moesten er nog verschillende besluiten door de raad goedgekeurd worden, zoals de jaarrekening en de perspectiefnota. In de jaarrekening worden de financiën van het afgelopen jaar goedgekeurd. Bij de perspectiefnota worden er afspraken gemaakt aan de hand waarvan de begroting opgesteld kan gaan worden.


Nu is de laatste raadsvergadering voor de zomerstop(reces) geweest en is er even tijd om alle belevenissen van de afgelopen weken te laten bezinken. 
Van collegevergaderingen, gesprekken met diverse mensen/bedrijven uit onze dorpen, naar overleggen in de regio. Ik ben al meerdere keren in Alphen geweest, in Oegstgeest, in Aalsmeer en in Leiden. En de onderwerpen waren net zo verschillend: overleg over ambulancezorg, de GGD, jeugd, landschapstafels, Holland Rijnland, woonagenda’s van het een naar het ander.
Maar de leukste taken van de afgelopen weken waren wel de bezoeken aan de activiteiten in onze eigen dorpen, onze eigen feestjes.
Ik mocht naar Leimuiden om het sprietlopen te openen, ik mocht naar Woubrugge om daar de spectaculaire actie van de reddingsbrigade aan te kondigen en naar de Huttenbouw van het VAK om de gekozen burgemeester, Daniël Krawczyk, van het Western dorp te feliciteren en een echte sheriff ketting, naast zijn burgermeesters penning, om te hangen. 
Het was bij de huttenbouw warm, daar was goed over nagedacht: een plonsbadje, waterpistolen, ijsjes en voldoende drinken en ook nog een hele grote douche...voor de kinderen....ik kon het niet laten....twas heerlijk water.

Wat een energie zit er toch in al die vrijwilligers! Ze doen het toch maar, allemaal vrijwillig en sommigen al jaren achter elkaar. Blokken hun agenda al een jaar van tevoren om er maar gewoon weer bij te kunnen zijn en te helpen waar nodig. En eerlijk is eerlijk, als deze vrijwilligers het niet zouden doen...zouden al deze activiteiten dan nog plaats vinden? 
Het wordt steeds lastiger om, vooral voor bestuursfuncties, nieuwe vrijwilligers te vinden. Die op tijd iedereen weer bij elkaar roepen, de centjes bewaken, subsidieaanvragen en vergunningen regelen, de hekken regelen, de sprieten op de juiste plek leggen, de veiligheid bewaken, pleisters plakken en, en, en.......al deze vrijwilligers verdienen het dat wij hen laten weten dat het stuk voor stuk kanjers zijn!
 


Terug naar overzicht