Alkeburcht update

Woensdag 1 november stond de Alkeburcht weer eens op de agenda van de commissie vergadering. De wethouder zou ons allen bijpraten over de ingediende ideeën en hoe nu verder.

Nou het werd een teleurstelling: zes ideeën/biedingen ingediend en het college heeft besloten om met het idee rondom wonen met zorg verder te gaan denken. Dat was geen nieuws, dat had al in de krant gestaan.
Sterker nog, diverse bieders zijn al op de hoogte gesteld dat zij voorlopig in de ijskast zijn gezet tot het college bedacht heeft of het wel Wonen met Zorg op deze plek moet worden of toch iets anders.....

We hebben vele vragen gesteld over: 
Welke criteria zijn er gehanteerd om tot deze eerste voorlopige uitwerkingsrichting te komen?
Hoe komt het college bij deze criteria? Waarom heeft de raad hier geen stem in?
Wanneer komen alle ideeën bij de raad aan de orde?
Waarom wordt hier niet eerst met de raad gesproken over welk proces er gevolgd gaat worden? Het gaat tenslotte om een nogal beeldbepalend gebied in de kern van Roelofarendsveen....iets met participatie, meedenken en meedoen?
Maar nee hoor, er kwam niks....over een maand kunnen we, de raad of commissie, misschien nog iets meer vernemen over de vervolgstappen van het college en hun overdenkingen..

Wat een aanfluiting.

Er werd ook nog gemeld dat alle verenigingen uit de voormalige Alkeburcht een nieuwe plek hebben gevonden en dat de gemeente hen, op twee na, heeft ondersteund bij de zoektocht. En dat zij allemaal tevreden zijn met hun nieuwe stek.....dat u het weet.

Petra van der Wereld (fractievoorzitter SvKB)


Terug naar overzicht