Actie deur tot deur, een gewaardeerd initiatief

Op 26 en 27 juni vond de actie Deur tot Deur plaats in Kaag en Braassem, een initiatief van Ready2Help/Rode Kruis, de Driemaster, Tom in de Buurt en de gemeente.

De aangemelde vrijwilligers werden bij het gemeentehuis hartelijk ontvangen door de Rode Kruis medewerkers en voorzien van een hesje, flesje water en wat fruit voor onderweg. Na de instructies gingen de duo’s op pad gewapend met een adressenlijst en puzzelboekjes . De opdracht was om een kort praatje te maken met de ouderen om te zien of alles goed met ze ging in deze tijd.

Het was voor mij opvallend dat er bij het bezoeken weinig werd geklaagd en dat de meeste mensen toch wel blij waren met de aandacht via dit initiatief. Het was ook erg fijn om te horen dat er voldoende hulp is bij het doen van boodschappen maar als het jammere is dat deze ouderen dan minder contact hebben met andere mensen. Het was voor mij persoonlijk best wel bedroevend om te zien dat in een bejaardenhuis ieder alleen achter zijn eigen deur leeft en door de Corona-beperkingen zich minder vrij kan of durft te bewegen.

Maar nu het mooier weer is kunnen we wel buiten zitten op een afstandje van elkaar. Het lijkt me dan ook een goed initiatief om eens wat vaker bij opa en oma langs te gaan. Neem zo nodig een paar klapstoeltjes mee en ga lekker in de tuin of een parkje zitten.

Het waren welbestede dagen en ik roep iedereen op zelf ook eens mee te doen aan zo’n vrijwilligersactie, al is het maar voor een keer.  Zie https://ready2help.rodekruis.nl

Alle complimenten aan de vrijwilligers die dit vaker doen.

Roland van Beurden, raadslid SvKB.


Terug naar overzicht