Weblogs

Terug naar de toekomst

Geplaatst op: 20-09-2022

Dat was de titel van het regio congres van Holland Rijnland vorige week.

In de inleiding door Henri Lenferink, voorzitter van HR, werd het belang van onze regionale samenwerking benadrukt. De Rijnlandroute, 80 miljoen groeninvestering en het samen binnenhalen van landelijke subsidies als voorbeelden van geslaagde samenwerking in het verleden.

... lees verder

LAND VAN ONS, ook in Oud Ade

Geplaatst op: 18-09-2022

LAND VAN ONS, ook in Oud Ade

 

Op donderdagavond 15 september was er een informatieavond in het Polderpodium over het perceel LAND VAN ONS in Oud Ade, http://www.landvanons.nl/.

We werden hartelijk ontvangen met koffie en koekjes, waarna Louis van der Meche, de perceelcoördinator, met zijn presentatie begon, ondersteund door een powerpoint.

... lees verder

Poldertocht Kaag en Braassem

Geplaatst op: 04-09-2022

Op zondag 4 september vond onder fantastische omstandigheden de 11e poldertocht plaats vanuit Rijnsaterwoude. De organisatie was in handen van de gezamenlijke ijsclubs uit de gemeente Kaag en Braassem en Rotaryclub Roelofarendsveen. De deelnemrs konden kiezen uit drie afstanden 6, 11 en 17 km. We wandelden voor het grootste deel door de polder en...

lees verder

Bezoek aan Spijkerboor 1 april 2022

Geplaatst op: 08-04-2022

Op verzoek van Wim Jellema en Bob Niemann, twee recreatiebewoners van het recreatiecomplex Spijkerboor, heb ik een gesprek met hen gehad over de te verwachten situatieverandering door de verkoop aan EuroParcs, een ontwikkelaar van recreatieparken. Het hele terrein ligt op het grondgebied van gemeente Teylingen, de toegangsweg met vele aanwonenden...

lees verder

Presentatie ‘Bezige Burgers’

Geplaatst op: 12-03-2022

Voor vrijdagmiddag 11 maart werd ik door Eddy Broekema uitgenodigd om de presentatie van het boek ‘Bezige Burgers’ rond de totstandkoming van het nieuwe dorpshart in Leimuiden mee te maken.

Het eerste exemplaar is aangeboden aan Koos Waasdorp, voormalig lid van de Werkgroep Masterplan Dorpshart Leimuiden, en geestelijk vader van de gedachte om...

lees verder

Infrastructuur Zuid-Holland vanuit de provincie beschouwd

Geplaatst op: 12-03-2022

Tijdens de inspiratieavond van 10 maart bij In 't Veen gaf Peter Verbon een beeldend betoog over het provinciale beleid inzake infrastructurele lijnen, de omliggende
bebouwing, de Greenport Aalsmeer en de plattelandsontwikkelingen in het noordelijk deel van de provincie Zuid Holland. Voorts zoomde Peter in op de betekenis van de provinciale...

lees verder

Voorbeeld huisvesting arbeidsmigranten

Geplaatst op: 05-02-2022

Het bezoek aan de Flowertower in Aalsmeer begin februari 2022 was gerelateerd aan de plannen die de Ruigrok groep heeft voor de huisvesting van arbeidsmigranten in onze gemeente. 
Het plan is dat het gebouw van de voormalige babydump op de Lasso in Roelofarendsveen zal worden verbouwd en de bestemming wordt omgezet naar logies.
Uitzenden van...

lees verder

Peter Verbon burgerraadslid SvKB

Geplaatst op: 29-11-2021

Op maandag 29 november is Peter Verbon beëdigd als burgerraadslid van SvKB.

De raadsvergadering was digitaal, maar de beëdiging vond wel op feestelijke wijze plaats in het gemeentehuis.

Als SvKB zijn we blij met deze stap van Peter.

Hilde Bax, raadslid SvKB

lees verder

Burgemeester gaat en komt

Geplaatst op: 29-11-2021

Begin november 2021 stond de gemeente Kaag en Braassem in het teken van het komen en gaan van een burgemeester.

Tijdens het laatste weekend van oktober nam Marina van der Velde - Menting met een vaartocht langs de dorpen afscheid van haar inwoners.

Het weer liet te wensen over, maar de inwoners zorgden telkens voor een mooi en bijzonder welkom.... lees verder


Toekomst Geestweg-Floraweg

Geplaatst op: 14-10-2021


Dinsdag 12 oktober mochten wij meeluisteren over de toekomst van Geestweg-Floraweg in Roelofarendsveen.
Het gebied staat nu bekend als een duurzaam glastuinbouwgebied, maar dat is niet meer de realiteit. Inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden gingen met elkaar in gesprek: Wat willen we wel? Wat willen we niet?
Voor Samen voor Kaag en...

lees verder

IKC De Lei in Leimuiden krijgt een feestelijke opening in 2021

Geplaatst op: 09-02-2021

Het IKC De Lei is gereed voor een feestelijke opening. Deze was gepland voor woensdag 16 december 2020, een fantastisch programma was gemaakt en de kinderen verheugden zich enorm, maar de scholensluiting zorgde voor uitstel. De Lei is een compacte lichte school zonder gangen met als missie ‘De Kracht van Samen’. Om de speelplaats nog mooier en...

lees verder

Opening toekomstbestendig Tennispark Leimuiden op 13 september

Geplaatst op: 13-09-2020

Onder het genot van een heerlijk zonnetje, een drankje en een hapje, werd op zondagmiddag 13 september het vernieuwde toekomstbestendige tennispark van Leimuiden officieel geopend. De opening was aanvankelijk op 30 maart gepland, maar kon toen door Corona geen doorgang vinden.

Om 15.00 uur was de inloop en rond 15.30 zochten de belangstellenden...

lees verder

Actie deur tot deur, een gewaardeerd initiatief

Geplaatst op: 27-06-2020

Op 26 en 27 juni vond de actie Deur tot Deur plaats in Kaag en Braassem, een initiatief van Ready2Help/Rode Kruis, de Driemaster, Tom in de Buurt en de gemeente.

De aangemelde vrijwilligers werden bij het gemeentehuis hartelijk ontvangen door de Rode Kruis medewerkers en voorzien van een hesje, flesje water en wat fruit voor onderweg. Na de...

lees verder

NL-doet light bij De Heerlijkheid Hoogmade

Geplaatst op: 16-03-2020

Zaterdag 14 maart was het fantastisch weer voor vrijwilligersactiviteiten maar door de Corona-gevaren was NL-doet helaas afgelast.

Bij de muziekvereniging DHH, De Heerlijkheid Hoogmade, werd er daarom een veilig alternatief aangeboden voor vrijwilligers: ophalen van oud papier.

Het was een klusje van twee en een half uur waarin ik stukjes van...

lees verder

Projectenmarkt in Leimuiden

Geplaatst op: 05-03-2020

Woensdag 4 maart was er veel belangstelling voor de projectenmarkt In Leimuiden. De projecten, variërend van de infrastructuur rondom het IKC De Lei in aanbouw, het Dorpshart, toekomstig zorgcentrum Dagelijks Leven in Leimuiden, Leimuiden West en de kruising Dr. Stapenseastraat met de N207, hadden elk een ruime stand. Daarnaast gaven ambtenaren...

lees verder

S.V.Kickers Leimuiden

Geplaatst op: 01-03-2020

Op zaterdag 15 februari is het feest bij S.V.Kickers in Leimuiden. Na ruim een jaar hard werken is het tijd om het vernieuwde sportcomplex officieel te openen. Wethouder Yvonne Peters is daarvoor uitgenodigd om dit samen met de kabouters te doen.

Zie voor meer de link: http://www.svkickers69.nl/opening-complex/

lees verder

Werkbezoek statenleden Provincie Zuid-Holland en de PAS

Geplaatst op: 04-11-2019

Woensdag 30 oktober was een koude maar zonnige dag. Een mooie dag om de statenleden via een tour de gemeenten Alphen, Kaag en Braassem en Nieuwkoop te laten zien.

De aanwezige wethouders kregen daarbij de tijd om de bijzonderheden van de eigen gemeenten te promoten en ook aandacht te vragen voor de knelpunten. Een rondvaart over de Nieuwkoopse...

lees verder

Gesprekken in Leimuiden

Geplaatst op: 25-06-2019

Op de warme zomerse dag van dinsdag 25 juni kwam het college van burgemeester en wethouders, samen met verschillende ambtenaren, naar Leimuiden om beter op de hoogte te raken van wat er speelt in het dorp en in Bilderdam.

In de middag ging het bezoek naar de firma Bloksma en naar de tennis- en voetbalvereniging.

’s Avonds werden de gesprekken...

lees verder

Cybercrime

Geplaatst op: 17-06-2019

De gemeente, ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB Oost organiseerden deze week een bijeenkomst over Cybercrime.

Het programma van de goedbezochte avond in het gebouw van de Rabobank werd gevuld door een tweetal sprekers.

Als eerste demonstreerde een gecertificeerde hacker hoe een ‘digi-crimineel’ te werk gaat en welke...

lees verder

Visitatie Woondiensten Aarwoude

Geplaatst op: 20-05-2019

In mei organiseerde Woondiensten Aarwoude een stakeholders bijeenkomst in De Dyck.

Er werd verslag gedaan van de laatste visitatie, een vierjaarlijkse kwaliteitsmeting van de vereniging onder huurders, gemeente en andere belanghebbenden.

Waar er eerst twee onvoldoendes op het rapport stonden kan Aarwoude nu tevreden zijn met een zeven als...

lees verder

Projectenmarkt trekt veel inwoners uit Leimuiden

Geplaatst op: 17-05-2019

Donderdag 16 mei werd in de Ontmoeting te Leimuiden opnieuw een projectenmarkt georganiseerd. Tussen 17.00 en 20.30 uur kwamen er veel belangstellingen, ver over de 100, om te kijken en vragen te stellen.

Er werden doorlopende video’s gespeeld en diverse ambtenaren waren aanwezig voor algemene informatie. Voor het kruispunt Leimuiden met de N207...

lees verder

Kruising Leimuiden N207

Geplaatst op: 25-04-2019

Woensdag 24 april was er een bijeenkomst in de Ontmoeting over de toekomstplannen voor de Kruising N207 Leimuiden. De belangstelling vanuit Kaag en Braassem en vooral Leimuiden was goed ongeveer 80 mensen.

De avond begon met een introductie van de projectmanager mevrouw  Marianne van Aacken. Zowel zij als de heren van Sweco, Bert van Velzen en...

lees verder

Dorp met eigen windturbine

Geplaatst op: 07-04-2019

Vrijdagmiddag 2 april togen 24 inwoners en ambtenaren van Kaag en Braassem naar Reduzum (Roordahuizum) in Friesland om daar het succesverhaal van de eigen dorps-windturbine aan te horen. Deze turbine staat daar inmiddels al 25 jaar te draaien. De dorpelingen zagen toentertijd deze molen als redmiddel voor de samenhang in de gemeenschap. Door met...

lees verder

Ei van Columbus voor kruispunt Braassemdreef-Noordeinde

Geplaatst op: 14-03-2019

Woensdagavond 13-03 was op het gemeentehuis een inloopbijeenkomst over de verkeersproblematiek op het kruispunt Braassemdreef-Noordeinde.

Omdat er veel klachten zijn gekomen over de “nieuwe” verkeerssituatie zoekt de gemeente nu met behulp van de inwoners naar het ei van Columbus.

Ondanks dat er zeker ontevredenheid was onder de bezoekers, werd...

lees verder

Het Groene Hart, blijf ervoor zorgen!

Geplaatst op: 10-03-2019

Donderdag 7 maart hield de Vereniging Behoud Open Landschap Kaag en Braassem (VBOLKB) haar jaarlijkse algemene ledenvergadering in het Schoolhuis in Rijnsaterwoude. Er waren ongeveer 40 belangstellenden, waaronder vrij veel leden van SvKB.

Na de ALV, die voorspoedig en vlot verliep, was het podium voor Chris Kalden, voorzitter van de Stichting...

lees verder

Bewoners Westerdijk vrezen gevaarlijke verkeerssituaties

Geplaatst op: 28-02-2019

Woensdag 27-02 vond een informatieavond plaats in de Ontmoeting over de infrastuctuur en het mogelijke recreatiepark van Dormio Resorts op het voormalige bedrijfsterrein van BootBeton/Struijk Verwo aan de Westerdijk in Leimuiden.

De heer Luyx van de projectontwikkelaar Blokland verzorgde een inleiding over het onderzoek dat in het najaar plaats...

lees verder

Vlieghinderdebat lijststrekkers Provinciale Staten Zuid-Holland

Geplaatst op: 27-02-2019

Dinsdagavond 26-02 was er in het gemeentehuis van Oegstgeest een interessant lijsttrekkersdebat over ‘Vlieghinder Schiphol in Zuid-Holland’. De dagvoorzitter heette alle belangstellende welkom en inventariseerde onze herkomst. Er waren redelijk wat aanwezigen afkomstig uit de gemeenten Leiden en Kaag en Braassem. Weinig uit de gemeente Teylingen...

lees verder

Braassem als energiebron

Geplaatst op: 20-02-2019

In een volgepakt Schoolhuis in Rijnsaterwoude was er 19-02-19 een voorlichtingsavond over warmte uit de Braassem.

Dit is een burgerinitiatief van een groep inwoners om op een alternatieve en duurzame manier te voorzien in warm water voor de inwoners.

Na de opening door wethouder Inge van der Meer kwamen er twee woordvoerders van het...

lees verder

Verkenning A4 Burgerveen-N14 (verbreding A4)

Geplaatst op: 30-01-2019

Op de informatieavond van 30 januari gaf Rijkswaterstaat verdere informatie over de plannen en voortgang van het project tot verbreding van de A4. Dit is van toepassing op het stuk tussen Burgerveen en Leidschendam voor beide weghelften. De realisatie zal volgens de huidige plannen pas in 2028 starten maar dat zou ook eerder kunnen.

Aan de...

lees verder

Samen voor goed zicht

Geplaatst op: 20-12-2018

Samen voor Kaag & Braassem, een echte lokale politieke partij, hecht aan de participatie, betrokkenheid, van de inwoners uit de elf dorpen. Zowel bestuursleden als leden van de fractie waren aanwezig op de kerstborrel van de gemeente en waren druk met elkaar en met anderen in gesprek. Dat gesprek willen we ook graag organiseren op 24 januari, want...

lees verder

Kerstborrel in het Gemeentehuis

Geplaatst op: 20-12-2018

Dinsdag 18 december stond het gemeentehuis in het licht van de kerstborrel. De belangstellenden werden met muziek ontvangen en in het kader van het 10 jarig bestaan van Kaag en Braassem waren alle inwoners met huisnummer 10 persoonlijk uitgenodigd.

Rond 20.00 uur nam de burgemeester het woord en gaf een mooie en inhoudelijke toespraak. Zij...

lees verder

Projectenmarkt Leimuiden

Geplaatst op: 13-12-2018

Donderdag 13 december werden in de Ontmoeting diverse projecten zoals het  Dorpshart, Leimuiden-West, Gezondheidscentrum, De Lei, een senioren wooncentrum en een overzicht daarvan gepresenteerd.

Er is grote belangstelling, zo’n 80 inwoners. De op stapel staande projecten worden door de projectontwikkelaars toegelicht en veel vertegenwoordigers...

lees verder

Intocht Sinterklaas en zijn Pieten

Geplaatst op: 19-11-2018

Hoera! Sint is weer in het land! Gisteren mochten wij (met heel veel andere mensen) de Sint en zijn Pieten verwelkomen bij ‘t Haventje in de Veen.Deze intocht wordt altijd georganiseerd door de winkeliersvereniging en het was een groot feest!

Na de intocht, waarbij het niet eens ijskoud was, vertrokken we naar de Kiem om daar binnen verder te...

lees verder

Jan en Sanne Terlouw in ‘t Schoolhuis

Geplaatst op: 18-11-2018

Woensdag 14 november presenteerden vader en dochter Terlouw diverse boeken van hun hand. Het was prachtig hoe ze vertelden over hun werkwijze om samen aan een boek te werken. Ze nemen om de beurt een hoofdstuk voor hun rekening en geven vervolgens de pen aan de ander.

Oud wethouder Herman Haarman had de taak om Jan en Sanne te interviewen....

lees verder

Oordeelsvorming programmabegroting 2019-2022

Geplaatst op: 08-11-2018

Voorzitter, in overleg met de fracties is besloten in deze oordeelsvorming van 29 oktober de bijdrage te leveren op de begroting.

Focus met ambitie is ook voor ons het moment waarop we de discussie gaan  voeren en dan keuzes gaan maken op diverse terreinen…wat en waarom maar vooral ook hoeveel gaan we investeren in de prioritering van de keuze...

lees verder

Strontrace vaart door Kaag en Braassem

Geplaatst op: 23-10-2018

Tijdens de herfstvakantie zijn er ieder jaar historische zeilwedstrijden (visserij, beurt en strontrace) die in Workum op de maandagmiddag van start gaan. De schepen die meedoen aan de strontrace vervoeren mest naar Warmond en op de terugweg namen ze augurken mee vanuit Oude Wetering. Op dinsdag 23 oktober voeren de schepen door Kaag en Braassem....

lees verder

Duurzaamheid vanuit vier gezichtspunten in Leimuiden

Geplaatst op: 21-10-2018

Woensdagavond 17 oktober was ik aanwezig bij de bijeenkomst van de Dorpsraad Leimuiden in de Ontmoeting. Het thema van de avond was duurzaamheid. Er waren vier sprekers die hun verhaal deden. Voor de pauze Rob Loekenbach over de ontwikkelingen van Schiphol en Guido Enckevort over duurzaamheid en met name energie.  Na de pauze was het podium voor...

lees verder

Dorpsraad Woubrugge agendeert duurzaamheid

Geplaatst op: 16-10-2018

De bijeenkomst van de dorpsraad Woubrugge met een bijna volle zaal, ongeveer 100 personen, was opgedeeld in twee delen: energie als onderdeel van de duurzaamheidsagenda van de gemeente en een verslaglegging van de werkzaamheden en bevindingen van de dorpsraad.
Wethouder Inge van der Meer opende het eerste deel en op haar vraag wie er kwamen uit...

lees verder

Zuiveringsstation van Oasen in Lexmond

Geplaatst op: 22-09-2018

Mijn bezoek aan het zuiveringsstation van Oasen in Lexmond was indrukwekkend. 

De schaal van het bedrijf werd goed in beeld gebracht door de grote machines en enorme pijpleidingen. Alles is bovendien dubbel uitgevoerd zodat er bij storingen altijd drinkwater kan worden geleverd.

Ook de voorlichting leverde interessante en misschien minder...

lees verder

De koninklijke bus van Maarse en Kroon

Geplaatst op: 11-09-2018

Tijdens het monumentenweekend op 8 en 9 september waren er diverse festiviteiten in Kaag en Braassem. De kerken hadden hun deuren geopend en dat gold ook voor het schoolhuis, de Vlietmolen en tal van andere monumenten. Ook reden er drie bussen van Maarse en Kroon door de gemeente, die behoren tot het erfgoed dat beweegt. Het begin en eindpunt was...

lees verder

Een boeren bruiloft

Geplaatst op: 22-08-2018

Facebook wees ons op een leuk evenement in Leimuiden, een Alpaca-huwelijk! Man, dochter en ikzelf vertrokken dan ook gezellig naar Leimuiden, naar Kampeerboerderij Straat-hof.

Door een heuse Babs (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) werden de Alpaca’s Lodewijk de Bruine en Josephine de Wit in de echt verbonden. De Babs werd hierin...

lees verder

Belevenissen van een wethouder

Geplaatst op: 31-07-2018

Een veelgestelde vraag van de afgelopen weken was: “En hoe vind je het nu, wethouder zijn?” Mijn antwoord is steevast: ik vind het super leuk! De dagen vliegen echt om.
Voor de zomerstop moesten er nog verschillende besluiten door de raad goedgekeurd worden, zoals de jaarrekening en de perspectiefnota. In de jaarrekening worden de financiën van...

lees verder

Zomerse huttenbouw

Geplaatst op: 27-07-2018

Vorige week (20-07) is mijn zwangerschapsverlof ingegaan en het leek wel of de temperaturen meteen de lucht in schoten!

De eerste dagen van mijn verlof heb ik als vaste vrijwilliger doorgebracht op de huttenbouw Roelofarendsveen/Oude Wetering. Het was weer een groot succes, maar pfffff wat was het warm!! Gelukkig hadden we veel waterspelletjes,...

lees verder

Heisessie in de polder

Geplaatst op: 12-07-2018

Woensdag 11 juli waren het college, diverse ambtenaren en de raad bij elkaar voor een heisessie, maar niet op de hei. Bij de Dyck in Woubrugge lukte dat ook goed. De aftrap was rond 16.00 uur en de bijeenkomst werd geleid door Jornt van Zuylen van de VNG. Wij werden met zijn allen mede eigenaar van het programma gemaakt. In de middag startten we...

lees verder

Ontsluiting Leimuiden blijft een puzzel

Geplaatst op: 06-07-2018

De ontsluiting van de N207 vanuit Leimuiden, waarbij het gaat om afwikkeling en doorstroming, was onderwerp van gesprek op 5 juli in de Ontmoeting. Vanuit de provincie waren verschillende vertegenwoordigers aanwezig, waaronder de projectleider Marianne van Aken, Yvonne Peters was er vanuit het college, ook waren er enkele raadsleden, leden van de...

lees verder

Waterrecreatiedag Woubrugge 2018

Geplaatst op: 19-06-2018

Het was zaterdag de 16e juni opnieuw een mooie waterrecreatiedag.

Een gezellige menigte mensen vulden de straten rondom de Dorpskerk en aan de Comriekade. Veel activiteiten op het water, maar ook aan de kant. Diverse kramen met vrijwilligers, maar ook met professionals. Kortom, een geslaagde dag!

Demonstraties door een aantal...

lees verder

Onderhoud polders

Geplaatst op: 16-06-2018

Tijdens de bijeenkomst op 14 juni in de Kromme Does te Hoogmade beschreef  we woordvoerster van het Hoogheemraadschap van Rijnland (HHR) viertal planfases voor het onderhoud van de polders die in totaal vijf tot zes jaar zal beslaan.

Het betrof de Voorofsche Polder-Kooipolder, Doespolder, Vlietpolder en de polder Oudendijk.

Per polder was er een...

lees verder

Greenport Aalsmeer

Geplaatst op: 12-06-2018

Maandag 11 juni was Sandra van Emmerik bij de bijeenkomst van Greenport Aalsmeer. Kaag en Braassem is lid van deze stichting en Wethouder Peters was dan ook aanwezig om meer toelichting te geven over deze stichting. ‘Als nieuw raadslid was het een heel leerzame ochtend. De tuinbouw is zeer belangrijk voor onze gemeente, het volgen van de nieuwe...

lees verder

Feestweek Leimuiden

Geplaatst op: 09-06-2018

In de tweede week van juni zijn er allemaal fantastische activiteiten in Leimuiden voor jong tot oud. Zaterdagmiddag 9 juni stond sprietlopen bij de Tolbrug centraal. Om 14.00 uur werd dit waterfestijn door wethouder Petra van der Wereld geopend.

De wedstrijd begon met de jeugd. Veel jongens en meisjes deden mee. Gewoon over de balk lopen, met de...

lees verder

IKC tour

Geplaatst op: 08-06-2018

De opnieuw benoemde wethouder Floris Schoonderwoerd heeft het initiatief genomen om met de raad op woensdag 6 juni een bezoek te brengen bij de nieuwe en nog te ontwikkelen IKC’s in Leimuiden, Hoogmade en Roelofarendsveen. De groep van ongeveer 20 personen bestond grotendeels uit raadsleden maar ook enkele ambtenaren.

In Leimuiden werd de groep...

lees verder

Duurzame energie in Rijn- en Veenstreek

Geplaatst op: 07-06-2018

In het gemeentehuis van Alphen aan de Rijn was er woensdagavond 6 juni een bijeenkomst voor raadsleden uit de Rijn- en Veenstreek om gezamenlijk te gaan denken over een energietransitie. Het streven is om vóór 2050 een energie neutrale regio te worden en daarmee bij te dragen aan de landelijke doelstellingen op het gebied van klimaat en energie....

lees verder

Raadslid Roland van Beurden

Geplaatst op: 05-06-2018

Na de beëdiging van de wethouders op 4 juni, werden er nieuwe raadsleden benoemd. Roland van Beurden gaat de fractie van SvKB versterken. Ger van Emmerik is vanaf heden onze fractievoorzitter. De fractie bestaat uit drie mannen, drie vrouwen, ervaren en nieuwe raadsleden, met meer en minder levenservaring en vanuit diverse achtergronden. Het zal...

lees verder

Hoogmade heeft een voetbalkooi

Geplaatst op: 05-06-2018

Op zaterdag 2 juni was de feestelijke opening van de voetbalkooi in Hoogmade. Een wens van de jeugd in Hoogmade, waarvoor zij zelf veel inspanningen hebben verricht, is gerealiseerd. Fred Zoetendaal en Roland van Beurden van Samen voor Kaag & Braassem behoorden tot de belangstellenden bij de officiële opening die door wethouder Henk Hoek werd...

lees verder

ALV Dorpsraad Woubrugge

Geplaatst op: 21-04-2018

Op vrijdagavond 20 april bezochten ongeveer 50 inwoners vanuit Woubrugge de bijeenkomst van de Dorpsraad. Het formele gedeelte verliep vlot en het bestuur werd decharge verleend over het gevoerde beleid en de financiën. Ondertussen bestaat de Dorpsraad vijf jaar, zijn er 365 leden en is 20% van de adressen vertegenwoordigd. Belangrijke doelen zijn...

lees verder

Dorpsraad Hoogmade ALV

Geplaatst op: 18-04-2018

Tijdens de Algemene ledenvergadering van de Dorpsraad Hoogmade waren ongeveer 20 aanwezigen waaronder de burgemeester en een journalist van het Witte Weekblad en het Leidsch Dagblad. 

Er waren diverse positieve punten te melden. Zo is de voetbalkooi nu al een succes en is iedereen blij. De dorpsschouw is nog niet volledig opgevolgd maar daar...

lees verder

ALV dorpsraad Leimuiden

Geplaatst op: 12-04-2018

Op woensdag 11 april 2018 organiseerde de Dorpsraad Leimuiden in de Ontmoeting haar Algemene Ledenvergadering. Zoals gebruikelijk was de avond goed bezocht, waren vertegenwoordigers van alle politieke partijen aanwezig en kregen we een interessant programma aangeboden.

Voor de pauze deed de dorpsraad verslag van alle ondernomen activiteiten (zo'n...

lees verder

Dorpsraad Rijpwetering

Geplaatst op: 12-04-2018

Op woensdag 11 april ben ik naar de vergadering van de dorpsraad van Rijpwetering geweest. Het is was een leuke avond en als kersvers raadslid ook een leerzame avond. Helaas waren er maar een handjevol inwoners van Rijpwetering aanwezig. Een teleurstelling die ook door de aanwezige dorpsbewoners uitgesproken werd. Dus hierbij roep ik alle inwoners...

lees verder

Inwerkavond nieuwe raad

Geplaatst op: 12-04-2018

Op maandag 9 april was er een inwerkavond voor de nieuwe raad onder de titel; 'De raad aan tafel'. We werden in het gemeentehuis ontvangen en na een welkom van de burgemeester kreeg Karin van der Pas van de griffie als eerste het woord. Zij nodigde ons uit om bij vragen contact op te nemen met de griffie. Daarna mochten we aan tafel en hebben...

lees verder

Open dag bij Buurman Toon

Geplaatst op: 11-02-2018

Vandaag was er open dag bij Buurman Toon. Ter ere van de tweede verjaardag van onze dochter Lenthe gingen we er even heen. Lenthe vol trots op haar loopfiets.

Wat was het leuk! Na een warme ontvangst met zelf gebakken lekkers en een kopje koffie, mocht onze jongedame zelf de tulpen trekken en verzamelde zij een prachtige bos tullupuh, die nu op...

lees verder

Arbeidsmigranten en verduurzaming woningen in Kaag en Braassem

Geplaatst op: 21-01-2018

Woensdag 17 januari stonden meerdere onderwerpen op de agenda, huisvesting arbeidsmigranten, verduurzaming van woningen van de twee woningbouwverenigingen en duurzaamheid in zijn algemeenheid.

Wat is nu zo’n werkavond, wat houdt dat nou in…

Het zijn avonden waarin veel informatie wordt gegeven en met iedere aanwezige gediscussieerd kan worden...

lees verder

Ruimte blijft voor cultuur in Kaag en Braassem

Geplaatst op: 21-01-2018

De theaterzaal in de Alkeburcht blijft hoogstwaarschijnlijk. De wethouder was het niet van plan, maar dankzij de inzet van SvK&B is er toch verder gekeken naar de andere indieners van een plan voor de Alkeburcht.

Nadat de sluiting werd aangekondigd werd er besloten een soort van inschrijving te starten voor overname van het gebouw.

... lees verder

IKC Leimuiden, de kracht van samen

Geplaatst op: 14-12-2017

Op de informatiebijeenkomst van 12 december was het enorm druk in de Ontmoeting, zeker 150 belangstellenden. Het programma bestond uit drie thema’s: de N207, de wegreconstructie van de Willem van der Veldenweg en de ontwikkeling van het integraal kindcentrum Leimuiden (IKCL), school van de toekomst.

Het IKCL is ontstaan vanuit een samenwerking...

lees verder

Toekomst Alkeburcht

Geplaatst op: 22-11-2017

Eerste gesprekken over invulling de Alkeburcht (20-11-2017)

Geïnteresseerden konden tot 1 oktober 2017 via makelaar Drieman in Bedrijf voorstellen aandragen voor een nieuwe invulling of herontwikkeling van de Alkeburcht.

Vanwege de ruime bestemming die de locatie kent, heeft het college besloten op voorhand geen criteria mee te geven en prijs...

lees verder

Alkeburcht update

Geplaatst op: 03-11-2017

Woensdag 1 november stond de Alkeburcht weer eens op de agenda van de commissie vergadering. De wethouder zou ons allen bijpraten over de ingediende ideeën en hoe nu verder.

Nou het werd een teleurstelling: zes ideeën/biedingen ingediend en het college heeft besloten om met het idee rondom wonen met zorg verder te gaan denken. Dat was geen...

lees verder

Leimuiden, ons dorp is de moeite waard

Geplaatst op: 16-10-2017

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Dorpsraad op 11 oktober deed de voorzitter Monique Verkerk verslag van de ontwikkelingen van de plannen die er zijn voor Leimuiden. Helaas krijgt de start van het Dorpshart Leimuiden vertraging door een beroep bij de Raad van State, ook de plannen rond een veilige variant voor de vernieuwing van de N207...

lees verder

In gesprek over recreatie tijdens het Politieke Café

Geplaatst op: 09-10-2017

Op 3 oktober was het eerste Politieke Cafe in ‘T Spant in Leimuiden georganiseerd door Samen voor Kaag & Braassem.

Vanaf 19.30 uur ontvingen we ongeveer 30 belangstellenden. Na de opening kreeg Jan Veraart (Ver. tot Behoud Open Landschap Kaag & Braassem) het woord en daarna volgde Wout van Leersum  (Van Leersum Maritiem). De beide inleiders...

lees verder

SvKB op de dag van de democratie

Geplaatst op: 09-09-2017

Vandaag was de dag van de democratie op het gemeentehuis. De meeste fracties waren aanwezig en er was ook een grote afvaardiging vanuit de gemeente. Door nieuwkomers in de gemeente waren fantastische en enorm lekkere gerechten bereid. Voor het heerlijke eten stonden we in de rij, de rondleiding door het gemeente huis was interessant en de...

lees verder

Inspiratiesessie Omgevingswet

Geplaatst op: 04-09-2017

Over een tijdje wordt de nieuwe Omgevingswet ingevoerd. De precieze invoeringsdatum blijft een raadsel en is al een paar keer verschoven, maar ergens 2019-2020 moet het echt gaan gebeuren. Onder andere 4.700 wetsartikelen en 120 ministeriële regelingen worden samengevoegd naar 349 wetsartikelen en 10 ministeriële regelingen. Nogal een verandering!... lees verder


In veilige handen, training voor vrijwilligers

Geplaatst op: 21-08-2017


Zoals jullie ondertussen wel weten ben ik al een aantal jaar vrijwilliger bij de huttenbouw Roelofarendsveen/Oude Wetering. Bij de VAKantiespelen staat veiligheid voorop en daarom heb ik vorig jaar, samen met andere vrijwilligers, via de Driemaster een training gevolgd voor vrijwilligers: 'In veilige handen'.
Deze training wordt minimaal een keer...

lees verder

Op weg naar een dorpsvisie

Geplaatst op: 18-07-2017

Donderdag 6 juli was er in de Ontmoeting een bijeenkomst om aan de slag te gaan met een dorpsvisie voor Leimuiden, Bilderdam en Rijnsaterwoude. Na een korte inleiding mochten de bewoners van de drie dorpen hun ideeën delen en tekenen. Er is een trouwe groep belangstellenden. Opnieuw bleek dat de ontwikkeling van het Dorpshart in Leimuiden een hoge...

lees verder

Waterrecreatiedag Woubrugge

Geplaatst op: 18-06-2017

Zaterdag 17 juni heb ik met mijn gezinnetje een leuk bezoek gebracht aan de waterrecreatiedag in Woubrugge!

Na een heerlijk rondje braderie met een stel bekenden onderweg (voor onder andere Hospice Amandi en Albanië), hebben we genoten van een lekker hapje en onze dochter van het springkussen

Ons bezoek werd spectaculair afgesloten door een...

lees verder

Informatie over drie projecten, genoeg belangstelling in Leimuiden

Geplaatst op: 09-06-2017

De inloopavond in de Ontmoeting over Diftar en de herinrichting van zowel de Kerklaan als de Willem van der Veldenweg op 6 juni was informatief en trok zo’n 100 inwoners.

De beide wegen gaan op de schop omdat de riolering vervangen moet worden. Een goed moment om na te denken over een prettige en veilige inrichting. In het voorstel krijgen beide...

lees verder

Groene Hart in 2040?!

Geplaatst op: 15-05-2017

Door het Programmabureau Groene Hart is begin mei de publicatie ‘Perspectief Groene Hart 2040’ aan de burgemeesters en wethouders van de gemeenten in het Groene Hart aangeboden. De publicatie is een gemeenschappelijke toekomstvisie op het Groene Hart van provincies, gemeenten, waterschappen en belangenorganisaties. Het is de bedoeling dat...

lees verder

Schiphol

Geplaatst op: 27-04-2017

Nederland is er niet voor Schiphol, maar Schiphol is er voor Nederland. Deze opmerking van Rob Loekenbach tijdens onze Algemene Ledenvergadering afgelopen vrijdag  21 april is bij mij blijven hangen.

Veel van onze inwoners hebben in meer of mindere mate overlast van Schiphol. De overlast is in Leimuiden het hoogst.

Als gemeenteraad sta je,...

lees verder

Dorpsraden van Woubrugge en Leimuiden hadden een ALV in april

Geplaatst op: 26-04-2017

In de maand april waren er algemene ledenvergaderingen van de dorpsraden Woubrugge en Leimuiden.

Op 7 april was de drukbezochte vergadering van Woubrugge met de wethouders Haarman en Hoek. Ook enkele raadsleden, waaronder Kees de Lange en Christian Malin, waren van de partij. Na de gebruikelijke punten zoals financién en verkiezing bestuursleden...

lees verder

Participatie voor de MRSV en de MOV

Geplaatst op: 03-04-2017

Maandag 27 maart was er een raadsvergadering. Op de agenda stond het procesvoorstel voor de actualisatie van de MRSV (Maatschappelijke Ruimtelijke Structuur Visie) en 1e fase MOV (Maatschappelijke Omgevingsvisie). Klinkt heel ingewikkeld, maar eigenlijk stellen we met dit voorstel enkel vast hoe we deze onderwerpen gaan aanpassen.

De afgelopen...

lees verder

Sociaal domein, een volle agenda

Geplaatst op: 09-03-2017

Deze week op 8 maart waren er wel drie raadswerkgroepen op één avond: regio, financiën en sociaal domein. In de fractie hadden we afgesproken wie waar heen zou gaan, want je kunt natuurlijk niet overal tegelijk zijn!

Omdat het sociaal domein in mijn portefeuille zit, ging ik uiteraard naar deze raadswerkgroep. We hadden een aardig volle agenda,...

lees verder

Uitslag initiatievenmarkt

Geplaatst op: 24-02-2017

Wat een gave avond!! Woensdagavond, 22-02, was de raadsvergadering over de initiatievenmarkt van 6 februari. Veel verschillende ideeën werden toen gepresenteerd en tijdens deze raadsvergadering mochten wij de knoop doorhakken aan welke initiatieven we een bijdrage gaan leveren!!

In totaal zijn er 10 initiatieven die (al dan niet onder...

lees verder

Drechtdoorsteek ter discussie

Geplaatst op: 11-02-2017

Woensdag 8 februari kregen inwoners uit Leimuiden en andere belangstellenden een inkijkje in de plannen die de colleges van Aalsmeer en Kaag en Braassem maken voor de waterrecreatie ten noorden van Leimuiden. In het kansenonderzoek wordt gesproken over de Drechtdoorsteek ergens in de Vriesekoopsche polder, de aanleg van een aqua fungarden,...

lees verder

Initiatievenmarkt

Geplaatst op: 07-02-2017

Op 6 februari 2017 vond de allereerste initiatievenmarkt plaats in het gemeentehuis van Kaag en Braassem. 
25 initiatieven zijn er ingediend en die werden enthousiast gepresenteerd aan de gemeenteraadsleden en een heuse kinderjury. 
Wat een mooie ideeën en wat een gedrevenheid! 
Er was veel te zien in de kraampjes en sommigen durfden het aan om te...

lees verder

Midwinteractiviteit

Geplaatst op: 29-01-2017

Samen voor Kaag en Braassem organiseerde op 29 januari een midwinteractiviteit voor leden en andere belangstellenden. In het museum Oud Alkemade werden we hartelijk ontvangen en kregen een boeiende uiteenzetting over de rulverkaveling in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Het museum is echt de moeite waard om te bezoeken. Vervolgens...

lees verder

Informatieve raadsavond duurzaamheid en energietransitie Kaag en Braassem

Geplaatst op: 18-12-2016

Er is voldoende ruimte in onze gemeente voor het opwekken van zonne-energie. Als we de biomassa beter benutten dan kunnen we zomaar 20% meer duurzame energie produceren. Maar als we nu allemaal minder energie verbruiken, hoeven we ook minder energie duurzaam op te wekken. Woensdagavond 14 december tijdens een informatieavond voor de raad over...

lees verder

Duurzaamheidsplatform 06-12-16

Geplaatst op: 12-12-2016

De voorzitster Cora Gijswijt opende de vergadering om 20:00 en heette iedereen van harte welkom, met name Annika uit Rijnsaterwoude, die voor de eerste keer aanwezig is.
Mevrouw Gijswijt gaf een korte terugkoppeling van het evenement 'Hier Opgewekt': dit was goed georganiseerd en informatief. Pepijn Wesselman gaf een terugkoppeling van de...

lees verder

Themacafé Groen 16-11-16

Geplaatst op: 19-11-2016

‘Kunnen we samen voor een aantrekkelijk toegankelijk en vitaal landschap zorgen?’ Deze vraag stond centraal bij het Themacafé Groen van 16 november, georganiseerd door Holland Rijnland. In de Restaurant De Dijck in Woubrugge kwamen zo’n veertig belangstellenden bijeen, vanuit gemeenten, het agrarisch circuit en natuurverenigingen.

De Dijck zelf...

lees verder

ALV Dorpsraad Leimuiden in het teken van de N207

Geplaatst op: 13-10-2016

Op 12 oktober waren er tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Dorpsraad Leimuiden opnieuw ruim 100 leden en belangstellenden aanwezig. De formele vergadering beperkte zich tot 10 minuten en de rest van de tijd was ingeruimd om met elkaar na te denken over goede oplossingen voor de N207 ter hoogte van ons dorp. Na een korte presentatie vanuit...

lees verder

Feestelijke oplevering woningen Seringenplein Leimuiden

Geplaatst op: 15-09-2016

De betonwoningen in Leimuiden hebben een facelift gekregen en zijn veranderd in toekomstbestendige woningen met een moderne uitstraling. De rode baksteen en de rode daken steken prachtig af bij het witte pleisterwerk. De woningen hebben na de verbouwing energielabel A. Al met al is er een prachtige prestatie geleverd door Woningstichting Aarwoude...

lees verder

Beeldvorming bestemmingsplan Roelofarendsveen-Zuid

Geplaatst op: 01-09-2016

De kop is er weer af. Tijdens de politieke avond op 31 augustus 2016 over het bestemmingsplan Roelofarendsveen-Zuid draaide het om beeldvorming.

 

Hoewel ik niet alle 600 pagina’s van het onderliggende document heb kunnen doorworstelen, was ik toch redelijk goed ingelezen. Van de inspreekmogelijkheid hebben tien mensen gebruik gemaakt en ook...

lees verder

VAKantiespelen

Geplaatst op: 27-07-2016

Reces
 

De vakantie periode is nu officieel begonnen. Ondanks dat onze vakantie in Duitsland al in juni was, geniet ik toch altijd extra van deze periode. Lekker met het zonnetje buiten zijn en genieten van al het moois wat onze gemeente te bieden heeft.

De vakantieperiode trap ik altijd af met een klein weekje vrijwilligerswerk bij de...

lees verder

Ledenvergadering Dorpsraad Leimuiden 21-04-16

Geplaatst op: 24-04-2016

Na de huishoudelijke agendapunten, waarbij twee nieuwe bestuursleden worden verwelkomd en Monique Verkerk wordt voorgesteld als nieuwe voorzitter, zijn er diverse presentaties.

In Leimuiden komt een dagopvang voor ouderen in ’t Spant en over de plannen die op stapel staan vertelt Anton Verhees (Wijdezorg) enthousiast.

Vervolgens is er een...

lees verder

Benoeming Wethouder D66

Geplaatst op: 24-04-2016

Stemverklaring Samen voor Kaag en Braassem

 

Vanavond, 11 april, staat de benoeming van een nieuwe wethouder dan eindelijk op de agenda.

Het gehele proces heeft sinds 7 januari  2016 wel 3 maanden geduurd.

Reeds in december waren wij op de hoogte van het aftreden van Harry van Schooten.

Dat is ook toen al gecommuniceerd naar in ieder geval...

lees verder

Duurzaamheid

Geplaatst op: 12-04-2016

Binnenkort is het zover, de duurzaamheidsagenda staat op de agenda voor de gemeenteraad! Deze duurzaamheidsagenda is opgesteld met een flinke bijdrage van het Duurzaamheidsplatform, welke op initiatief van Samen voor Kaag & Braassem is opgericht!

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, de wethouder zat er wellicht in eerste instantie niet zo op...

lees verder

Raad in de straat over extra sociale woningbouw

Geplaatst op: 04-04-2016

Leimuiden en Roelofarendsveen, 4 april 2016

 

In het kader van het haalbaarheidsonderzoek naar locaties voor extra sociale woningbouw, voor inwoners en statushouders, in de gemeente Kaag & Braassem organiseert de gemeenteraad in vier dorpen een bijeenkomst.

In Leimuiden is vooral over de mogelijke bebouwing van het Connexxionterrein gesproken....

lees verder

Behoud het groen en voorkom verstening in Kaag en Braassem

Geplaatst op: 12-03-2016

Wateroverlast, een serieus probleem in het zwaar versteende Rotterdam en omgeving. Hevige regenbuien zullen verergeren, maar het regenwater kan door de verstening niet meer de grond in. Bomen, die van nature groter kunnen worden, worden nauwelijks meer geplant. Die vangen echter wel meer water op. Op termijn is een radicale betonstop noodzakelijk....

lees verder

Extra sociale woningbouw en statushouders

Geplaatst op: 11-02-2016

Afgelopen dinsdag, 9/2, was er in het gemeentehuis een informatiemarkt over de bouw van extra sociale woningbouw en de opvang van statushouders.

Na de aftrap van de burgemeester werd de markt druk bezocht. Er waren kramen ingericht voor acht mogelijke locaties, de Driemaster en voor de woningbouwverenigingen. Inwoners en andere belangstellenden...

lees verder

Midwinteractiviteit in Woubrugge

Geplaatst op: 09-02-2016

Op 7 februari 2016 was het zonnig en er stond een straffe wind. De activiteit startte om 15.00 uur in het museum Museum OC van Hemessen. Onder het genot van een kop koffie kregen we een korte introductie over de historie van Woubrugge, een dorp gebouwd aan twee zijden van het water, door Jaap Haasbroek conservator/beheerder van het museum. Daarna...

lees verder

Dorpsraad Rijpwetering

Geplaatst op: 07-02-2016

Afgelopen maandag, 01-02, waren Fred Zoetendaal en ik, Kelly Straver, aanwezig bij de dorpsraad Rijpwetering. We waren mooi op tijd zodat we even kennis konden maken met het bestuur. Altijd goed om te weten met wie je aan tafel zit!

De vergadering was niet druk bezocht, maar toch werden er wat opmerkingen meegegeven aan het bestuur. Het bestuur...

lees verder

Woonagenda Kaag & Braassem

Geplaatst op: 04-02-2016

Op weg naar een woonagenda voor Kaag & Braassem

 

Woensdag 3 februari was er in het gemeentehuis het visiecafé wonen in Kaag & Braassem. De woningmarktanalyse van september 2015 uitgevoerd door Companen in opdracht van de gemeente vormde daarvoor de basis. Het doel was om informatie te verzamelen voor het opstellen van een compacte woonagenda.

... lees verder

Krediet Leimuiden-West

Geplaatst op: 28-01-2016

Reactie van Ger van Emmerik, woordvoerder ruimtelijke ordening Samen voor Kaag & Braassem, tijdens het politiek forum van 25-01-16 in de eerste termijn met betrekking tot verlenen ‘Krediet Leimuiden West’.

 

Samen voor Kaag & Braassem wil dit krediet ter discussie stellen. We splitsen de behandeling daarvoor op in drie onderdelen. Ruimtelijke...

lees verder

Jonge vrijwilliger van 2015

Geplaatst op: 08-01-2016

Jonge vrijwilliger van het jaar...
Woensdagavond 6 januari was het zover, de uitreiking van de vrijwilligersprijzen 2015! Net als vorig jaar had ik weer een betrokken vrijwilliger genomineerd voor de Jonge Vrijwilligersprijs en tadaaaaaa! Mijn nominatie, Alice de Jong, heeft gewonnen!! Super trots ben ik op haar!

Ik heb Alice leren kennen als...

lees verder

Jaarwisseling 2015-2016

Geplaatst op: 01-01-2016

Oudejaarsdag is een dag om even terug te kijken naar het afgelopen jaar en om te bedenken wat voor moois 2016 zal gaan brengen. Mijmeren, een mooi Hollands woord, noemen we dat.

Terugdenkend aan 2015: crisisopvang, jeugdzorg problematiek, woningbouwplannen voor diverse dorpen, bomen en struiken, varkens- en koeienstallen, wegen en fietspaden,...

lees verder