Petra van der Wereld

Ik ben Petra van der Wereld-Verkerk, getrouwd met Ron. Samen hebben we 4 kinderen en 1 kleinkind

Ik woon sinds 1984 in Roelofarendsveen.Opgegroeid in Haarlem.

Ik ben Teammanager Zorg, Ontmoetingscentra en Activiteitenbegeleiding  Bij Stichting Topaz, locatie Overrhyn verpleeg en behandelcentrum. Een huis waar 168 ouderen met de zwaarste zorgvraag wonen en verzorgd worden. Ik geef daar direct leiding aan ongeveer 75 medewerkers  en indirect aan 145 vrijwilligers. Ik werk 32 uur per week.

Hobby’s/Vrijwilligerswerk: ik heb naast mijn reguliere werk nog vele hobby’s: alles op creatief gebied, muziek (zingen), uitgaan: concerten en theater bezoeken, lezen. Ik doe nu niet echt aan vrijwilligers werk en sporten is niet echt mijn ding, dat laat ik aan anderen over ��. Jarenlang wel heel actief geweest op de scholen van onze kinderen als biebmoeder, en lid van ouderraden en evenementencommissies. Nu ligt de prioriteit bij het raadswerk en mijn reguliere baan, waar ik tevens lid ben van de ondernemingsraad.

Persoonlijke speerpunten:

De democratie, onze lokale democratie draait om en zou altijd moeten gaan over horen en gehoord worden, over het Samen doen. Samen is echt mijn woord, ik zal altijd de verbinding proberen te zoeken. Thuis, op het werk, in onze fractie en in de gemeenteraad. Luisteren naar elkaar, staan voor elkaar. Niemand heeft alle wijsheid in pacht, ik ook niet. Niemand kan het alleen. Daarom moeten we, vind ik, standaard uitgaan van Samen. Samen leven, werken, zorgen, genieten en vooral ook samen kunnen lachen.

Motto: Kaag en Braassem is van ons allemaal, dus moeten we het Samen doen. Samen op weg.

En voor mij is daarbij een heel belangrijk motto: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Waarom zit ik in de politiek? Wat is mijn waarde beleving daarbij, wat kan ik toevoegen. Allemaal lastige vragen om zo even te beantwoorden. Waarom in de politiek?

Terugkijkend: ik ben gestart bij Vereniging Mooi Alkemade. Juist omdat zij anders dachten dan de reguliere partijen, niet vanuit landelijke standpunten een vertaling maken naar de gemeente maar vanuit de vragen in onze gemeente. En dat sprak en spreekt mij nog steeds aan. Er wordt vanuit Den Haag veel richting gemeenten geschoven. Dat vraagt inzicht in beide kanten, wat kun je als gemeente nu echt vorm geven binnen de beschikbare middelen en hoe past dat bij de vragen van onze inwoners. Niet vernieuwen om het vernieuwen maar pas als het een waarde toevoegt aan onze dagelijkse leefomgeving.  Hoe behouden we onze sterke punten, ons groen en blauw, ons open landschap, onze dorpse leefgemeenschappen en hoe geven we van daaruit vorm aan de vragen naar nieuwe woningen, nieuwe scholen (IKC’S), meer recreatiemogelijkheden, meer werkgelegenheid, duurzaamheid? Mijn waarde zit in het aan durven gaan van de discussie vanuit onze sterke punten en daarbij steeds de afwegingen te maken tussen wat er nu moet en wat er eventueel mag maar niet perse hoeft.

Favoriete film/muziek: Op dit moment ben ik echt een netflix fan…zoveel series die ik wil kijken…van House of Cards, Designated Survivor, Outlander, Homeland, Pablo Escobar…prachtig gewoon, en het ergste is, als ik eenmaal ga kijken dan blijf ik kijken tot diep in de nacht…

Muziek: alle genres….maar ik luister niet alles elke dag..een kwartiertje Q-base stijl kan ik wel aan. Maar ik heb liever muziek waar ik mee kan zingen. Anouk, Kensington, Ed Sheeran, Queen, Rhianna, maar net zo makkelijk ook jaren 60/70 of 80/90… lekkere rockmuziek en dan heel hard aanzetten…

Groet,
Petra


Terug naar overzicht