Hilde Bax uit Leimuiden

Hallo,

Mijn naam is Hilde Bax en met Michael woon ik in Leimuiden.

Ik groeide op in Arnhem en was van 1978 - 1998 leraar lichamelijke opvoeding in het voortgezet onderwijs in Mijdrecht. Studeerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en behaalde mijn doctoraal bewegingswetenschappen.

Vanaf 1988 werk ik op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) van de Hogeschool van Amsterdam (HVA). Eerst als opleidingsdocent didactiek lichamelijke opvoeding en filosofie. Daarna ook als supervisor, coördinator schoolstage en vanaf 2000 als opleidingsmanager. Van 2006 tot 2010 werkte ik bij de vakorganisatie Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) en aan mijn promotieonderzoek. Sinds augustus 2010 ben ik weer werkzaam op de ALO van de HVA als hogeschoolhoofddocent. Momenteel ben ik zowel bestuurslid als burgerlid bij de lokale politieke partij Samen voor Kaag & Braassem (SvKB). Michael en ik wonen met veel plezier in Leimuiden en aan verhuizen denken we niet.

Iets over mezelf:

Ik ben lid van welke vereniging(en): Tennisvereniging Leimuiden, Golfclub Zeegersloot, Schaatsvereniging Nut en Vermaak, Watersportverbond, Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding.

Mijn hobby’s/vrijwilligerswerk: H2O sporten (zeilen, skiën, snowboarden en schaatsen), tennis, golf.

Ik ben betrokken op mensen en gedreven in het werk. Gecharmeerd van uitdagingen. Geïnteresseerd in politieke, beleidsmatige en onderwijskundige ontwikkelingen. Ruime ervaring in het hoger- en voortgezet onderwijs, zowel als docent, onderzoeker als leidinggevende. Ik heb bestuurlijke ervaring op uiteenlopende gebieden.

Motto: In beweging komen voor allerlei groepen en dingen die de kwaliteit van leven verhogen.

Mijn toegevoegde waarde voor de politiek: gaan voor een consistente menselijke koers met oog voor schoonheid; het Groene Hart vanuit een ontwikkelende en positief kritische instelling.

Favoriete film/muziek: De Nieuwe Wildernis/supertramp, U2 en ook mooie luistermuziek.

Sporten: skiën, snowboarden, zeilen, schaatsen (H2O), golfen en tennissen.

Groet, Hilde


Terug naar overzicht