Fred Zoetendaal uit Oude Wetering

Hallo, 

Eerst zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben Fred Zoetendaal, geboren en getogen in Nieuwe Wetering. Ik heb dankzij eerdere generaties roots in Leimuiden en sinds 1998 woon ik in de omgeving van Roelofarendsveen. Kort hierna ben ik verhuisd naar Oude Wetering, waar ik tot op heden nog woon met mijn vrouw Ellen.

Na mijn schooltijd heb ik 11 jaar gevaren bij de Koninklijke Marine. Dat is iets wat ik altijd al wilde doen toen ik nog jong was. Gedurende mijn tijd bij de Marine ben ik veel weg geweest. Hierdoor heb ik veel mogen zien van onze wereldbol en daardoor ook veel meegemaakt.

Rond het einde van mijn diensttijd ben ik getrouwd met Ellen en hebben we een mooi gezin mogen stichten. Onze zoon en dochter zijn nu beide op zichzelf gaan wonen, nadat ze succesvol hun studie hebben beëindigd. Iets waar ja als ouders natuurlijk alleen maar ontzettend trots op mag zijn.

Na mijn tijd bij de Marine ben ik altijd de maritieme sector trouw gebleven. Ik heb alleen de switch gemaakt van verbindingsdienst naar personeelszaken/bemanningszaken bij de Nederlandse Reders, waaronder Naess Shipping, Wijsmuller en de laatste 15 jaar bij Arklow Shipping in Rotterdam.

Genoeg over mijn werk. In mijn vrije tijd spendeer ik graag mijn tijd bij muziekvereniging ‘Door Gunst Verkregen’ in Nieuwe Wetering en bij de tennisvereniging Alkemade. Mijn grootste passie is geschiedenis in het algemeen en muziek. Lekker meezingen met de Dire Straits, Queen, Meatloaf of Ed Sheeran moet zeker van tijd tot tijd kunnen. Daarnaast deel ik een voorliefde voor detective series met mijn dochter. Midsomer Murders en Sherlock moet je uiteraard gezien hebben.

Al sinds ik mij kan herinneren ben ik geïnteresseerd geweest in de politiek. Toen mijn kinderen groter en daarmee onafhankelijker werden, kreeg ik meer tijd om mezelf te verdiepen in de lokale politiek. Sinds 2013 ben ik actief geworden in de politiek als burgerlid dankzij mijn kennismaking met Samen Voor Kaag en Braassem (SvKB). In september 2017 heb ik het stokje overgenomen van Riet Spaargaren en ben ik raadslid. Mijn interesse in de lokale politiek is tot stand gekomen door op te komen voor de lokale woonomgeving. Het was naar mijn mening hoog tijd om een bres te slaan in de ‘muur’ tussen de gemeente en de inwoners. Tijd om op te komen voor degenen die dit niet kunnen of niet willen. Ik zet me met andere woorden in voor iedereen in onze gemeente.

Dit streven heb ik overgenomen van mijn werk. Luisteren naar je omgeving, naar de mensen om je heen. Dat is naar mijn mening van cruciaal belang. Als je zelf praat, herhaal je vaak alleen maar wat je al weet. Als je een keer luistert, ontvang je weer wat nieuws.

Groet Fred


Terug naar overzicht