Verenigingen kunnen doorgaan met inzameling oud papier!

Eind 2019 werden wij opgeschrikt door een vervelend bericht. De huidige inzamelaars van oud papier zagen daar geen heil meer in en wilden daar mee stoppen. Oud papier is namelijk op de wereldmarkt weinig tot niets meer waard!

Een flink aantal verenigingen en scholen in ons mooie Kaag en Braassem hebben hier de afgelopen jaren een mooi zakcentje of zelfs een flinke bijdrage aan hun jaarlijkse begroting mee verdiend.

Vele gesprekken volgden en vanavond zijn wij, als Samen voor Kaag en Braassem, samen met VVD en CDA tot een oplossing gekomen.

De verenigingen en scholen die dat wensen, kunnen oud papier blijven inzamelen. Weliswaar gaat het jaarlijkse bedrag omlaag, maar ook wordt er minder inzet gevraagd. Ook wordt er een vast bedrag gereserveerd, wat de organisaties dus mee kunnen nemen in hun begroting.

Er zijn nog wel wat knopen door te hakken voor de betreffende verenigingen en scholen, maar wij van Samen voor Kaag en Braassem zijn blij verrast door hun motivatie en flexibiliteit en hopen dat zij hier op korte termijn samen uit komen.

Wij zien uit naar een fijne samenwerking!

U vindt de bijbehorende stukken onder onderstaande link, agendapunt 10:

https://ris2.ibabs.eu/Agenda/Details/KaagenBraassem/b67531b8-94ae-4a47-952a-4186b5580c27

Met vriendelijke groet,

Kelly Straver (raadslid Samen voor Kaag en Braassem)


Terug naar overzicht