Twee dagen met feestelijkheden

Op donderdag 26 april zijn er tien Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt in het gemeentehuis van Kaag en Braassem door de burgemeester. De inwoners waren meestal erg verrast en onder hen bevond zich ook een echtpaar, de heer en mevrouw Bongers. Zij zijn onder andere al meer dan 25 jaar betrokken als vrijwilliger bij de Zwem & Poloclub Alkemade, zetten het jeugdzwemmen op de kaart en zamelden geregeld geld in voor goede doelen.

Mevrouw van der Velde, op deze dag rijksambtenaar van de Kroon, reikte de versierselen uit en had voor alle tien nieuwe gedecoreerden een persoonlijk woord. Zie daarvoor de link.

https://www.kaagenbraassem.nl/Bestuur_en_organisatie/College/Burgemeester_en_wethouders/Burgemeester_K_M_Marina_van_der_Velde_Menting/Speeches_en_toespraken_van_burgemeester_K_M_van_der_Velde_Menting/2018_04_26_Speech_Lintjesregen

Op Koningsdag stonden thee en koffie al om 08.30 uur klaar in het gemeentehuis met een prachtig oranje soesje. Gedecoreerden, raadsleden, burgerleden en partners waren uitgenodigd voor het afnemen van de aubade. Er kwamen veel belangstellenden en de aubade door de muziekvereniging Liefde voor Harmonie was melodieus en werd afgesloten met het Wilhelmus en Lang zal hij leven. Het feestje bij het gemeentehuis werd afgerond met koffie en een oranjebitter voor de liefhebbers.  


Terug naar overzicht