Roerige tijden

Nieuwsbrief oktober 2019

Het zijn inderdaad roerige tijden. Kijk alleen al eens even naar het weer van de afgelopen weken. Op een enkel zonnetje na zijn wij overspoeld met de nodige regen. Tot voor kort was er nog sprake van een dreigend watertekort maar inmiddels zal dat wel een wateroverschot zijn. En dan het Boerenprotest wat de gemoederen bezig houdt. In deze kwestie raakt de vaste columniste Nausicaa Marbe van een bekend ochtendblad de juiste snaar, Zij schreef letterlijk o.m. het volgende,,,De woordvoeder benadrukte dat de boeren overleg wilden. Ze wilden meedenken over beleid, over de toekomst van de natuur en van de gebieden die vrijkomen als boerenbedrijven ophouden te bestaan. Ze wilden gesprekspartner zijn en probleemoplosser, geen onderwerp van ondoordacht beleid dat hun levens overhoop kan gooien. Zelden heb ik recentelijk zo’n hartstochtelijk pleidooi gehoord voor iets wat typisch Hollands is en waar onze politieke en economische elites beroemd om zijn: polderen. Ik raad eenieder aan dit artikel volledig te lezen en stond in de krant van 18 oktober j.l.

Verder worden wij geconfronteerd met landelijke stakingen van personeel van alle ziekenhuizen. En alsof het nog niet genoeg is gaan ook de leerkrachten binnenkort (weer) staken. Inmiddels is ook de nodige beroering in het Drentse plaatsje Ruinerwold. Op wereldniveau zijn de nodige brandhaarden zoals o.m. de kwestie van de Koerden in Syrië.

Gezien het bovenstaande verlang je wel eens naar minder roerige tijden. Gelet op de inhoud van ons laatste verkiezingsprogramma gaan wij een “open” avond organiseren met als thema: “Fusie, doen wij het wel of niet”. Inmiddels heeft dat ook al weer voor de nodige roering gezorgd, want de regionale pers heeft daar inmiddels de nodige aandacht aan besteed. Laten wij heel duidelijk zijn….wat is er mis om de inwonenden van onze gemeente daarover in discussie te gaan. Het is nooit te vroeg om dit gevoelig onderwerp aan te snijden. Wij zien u tegemoet op 24 oktober a.s. in Café Die Twee, Bateweg 78 te Woubrugge.

In mijn volgende Nieuwsbrief beloof ik u wat leukere verhalen te vertellen.

Met vriendelijke groet,

Gerard Straver, penn. SvKB.


Terug naar overzicht