Nieuwe datum ALV 24 september

Beste leden van Vereniging Samen voor Kaag & Braassem,

Corona houdt ons wel bezig. Nu, begin juni, is de eerste versoepeling een feit, maar voorlopig zijn we er nog niet vanaf. Totdat er een vaccin gevonden is om corona echt te bestrijden zullen we met beperkingen moeten leren leven.

Vervelend, maar ook wel een bewustwording. Op het moment dat je jouw vrijheid moet inleveren ga je beseffen wat een groot goed het is “vrijheid”.

Het bestuur heeft het besluit genomen om voorlopig donderdagavond 24 september aan te wijzen voor onze jaarlijks te houden Algemene Leden Vergadering. We gaan proberen om deze avond vast te houden. Zet hem voorlopig maar vast in je agenda. Officiële uitnodiging volgt nog.

Het functioneren van de Gemeenteraad is nog steeds in stand gehouden. Wel met enige toeters en bellen, maar er worden nog steeds besluiten genomen en er wordt nog steeds overleg gevoerd. Ook het College en ambtelijk is alles nog in functie, onze complimenten hiervoor. Achter de schermen is het, denk ik, een heel gepuzzel om alles draaiende te houden.

Even terug naar onze pandemie, buiten het wel of niet overkomen van deze verschrikkelijke ziekte vind ik het een bijzondere ervaring. Ik zit niet meer in het volle bedrijfsleven dus voor dat deel gaat het in enige mate aan mij voorbij. De strijd van het ondernemen had ik al losgelaten, wat dat betreft een luxueuze omstandigheid. In mijn positie kan ik er dus anders naar kijken. Vooral de nieuwe afwegingen die gemaakt gaan worden; thuis werken, vliegvakanties, de hele wereld overtrekken. Hier gaat overnieuw over gedacht worden. Voor jonge mensen een nieuw overdenken van hun levensinvulling. Onzeker maar ook uitdagend.

Terug naar de politiek van alle dag, want ook dit gaat gewoon door en zo hoort het ook. Vanaf de zijlijn heb ik de gedachtevorming en de politieke besluitvorming over het Drechtlandje gevolgd. Inhoudelijk gaan daar bestuursleden geen mening over naar buiten brengen. Voor wat betreft het proces wat doorlopen is in de fractie van Samen voor Kaag en Braassem alle hulde voor de fractie. Ook in de contacten met belanghebbenden, prima gedaan! Informatie inwinnen, gedachtevorming, besluitvorming, besluit presenteren. Participatie door inwoners, samenwerken met college. Ik herkende hier alles in wat politiek belangrijk maakt.

Met groet,

Kees Uit den Boogaard, voorzitter Samen voor Kaag en Braassem


Terug naar overzicht