Landelijke dag democratie, een terugblik

'T was een mooie 'dag van de democratie'.  

De afgelopen weken hingen er overal al van die aankondigingsborden in onze gemeente over deze belangrijke dag. We leven namelijk nog steeds in een land waar we allemaal mogen zijn wie we zijn en zeggen wat we willen (wel met respect voor ieder ander natuurlijk). Dit jaar deden we voor de eerste keer hieraan mee. De afgelopen jaren was het steeds op de dag dat de Veense kermisweek van start ging of andere festiviteiten en dat leek ons allen niet zo'n goede combi. Maar dit jaar was het wel mogelijk. Een mooie dag om elkaar te ontmoeten in het gemeentehuis. 

Er was van alles georganiseerd door onze griffier. Hilde, Kelly, Roland, Til en ik waren namens SvKB aanwezig. De burgemeester opende de Dag van de Democratie en heette iedereen welkom. Veel bekenden kwamen toch even langs en ook mensen die wel eens een uitgebreid kijkje in het gemeentehuis wilden nemen. Die wel eens wilden weten hoe het carillon nu gaat spelen, hoe de ambtsketting er van dichtbij uitziet en natuurlijk een selfie maken met de burgemeester naast in gesprek gaan met de aanwezige raads en burgerleden. 

De griffier had via de Driemaster contact gezocht met onze nieuwe medelanders en hen gevraagd of zij niet wat lekkernijen wilden maken. Nou dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Het ene na het andere overheerlijke gerecht werd op de buffettafels gezet. Overheerlijke kip, vlees in yoghurtsaus, gevulde groente, hapjes, salade, zoete hapjes enz enz..... 

De dag van de democratie werd zo ook een beetje De dag van Samen komen, Samen eten, Samen beleven, Samen in gesprek over Samen leven in Kaag en Braassem en de vrijheid die we hier hebben juist door onze democratie. In ieder geval hebben wij gevraagd, of we een kookworkshop konden volgen bij de dames die al die heerlijkheden hadden klaargemaakt. En dat gaat zeker gebeuren!


Terug naar overzicht