Jaarwisseling

Het jaar 2019 is voorbij, we gaan 2020 in en hoe… Als we, terwijl de mist optrekt, de balans opmaken, durven we elkaar dan een gelukkig nieuwjaar te wensen?

Een moeder en dochter zijn gister Oud en Nieuw gaan vieren met het hele gezin en worden vandaag wakker zonder vader en zoon. Een kwajongens streek van twee ventjes van 12 en 13 jaar, voor wie het leven vanaf nu ook voorgoed anders zal zijn. 

Ook in onze gemeente was het feest. Op de Burgemeester van Wichenlaan heeft iemand een auto minder. De gemeente moet een nieuwe papiercontainer aanschaffen omdat deze in de fik gestoken is en de komende weken staan alle busreizigers in de kou op bij de Lasso omdat een bushokje opgeblazen is.

Begrijp me niet verkeerd, natuurlijk heb ik gister met een biertje in mijn hand gestaan en naar al dat vuurwerk gekeken. Een exorbitant bedrag was uitgegeven aan vuurwerk en dat spatte er ook vanaf. Ja, ik heb er van genoten. Ja, ik zie de lol die (voornamelijk) vaders en kinderen hebben aan het afsteken van vuurwerk. Maar als we bovenstaande lezen, is het dat dan waard? 

We gaan dit natuurlijk wel positief afsluiten. Het is tenslotte een nieuwjaar, nieuwe kansen, ruimte voor nieuwe ideeën. Moeten we hier eens over gaan praten met z’n allen? Een groot feestje :D? Grote vuurwerkshow waar je al je vrienden en familie tegenkomt, kun je gelijk iedereen een gelukkig nieuwjaar wensen. Want uiteindelijk is samen met al je dierbaren het nieuwe jaar in gaan toch het belangrijkste?

Natuurlijk wens ik jullie een liefdevol en te gek nieuw jaar. Maak er iets heel moois van en geniet van alle hoogtepunten. Ik hoop jullie allemaal in het nieuwe jaar te zien, in het gemeentehuis of ergens anders. Een hele dikke nieuwjaars kus van mij!

Sandra van Emmerik, raadslid SvKB


Terug naar overzicht