Inwonersavond op 24 oktober avond

“Fusie, doen we het wel of doen we het niet”

Net voor de zomervakantie van start gaat en er even een rustige periode in de plaatselijke politiek gaat plaatsvinden, hebben we als bestuur een najaarsactiviteit vastgesteld. We gaan 24 oktober weer een inwonersavond organiseren  en wel in Woubrugge. Jullie worden nog verder op de hoogte gesteld. Na eerder een avond over communicatie georganiseerd te hebben in Roelofarendsveen en de jaarlijkse ledenvergadering in Leimuiden is het nu de hoogste tijd voor Woubrugge.

Onderwerp van de avond “Fusie, doen we het wel of doen we het niet”.

Allereerst is het goed te weten dat de huidige gemeenteraad afgesproken heeft om een mogelijke fusie in deze raadsperiode weer aan de orde te stellen en er een mening over te vormen. Wij, SvKB, denken dat het is goed om dit met alle inwoners van onze gemeente te delen en vervolgens hun mening te vragen over wie en wat wij als gemeente willen zijn. Maken we principiële keuzes of zijn we van alles wat. Blijven we zelfstandig of gaan we voor een groter geheel. Mooi onderwerp, toch.

Het is ook een beladen onderwerp, de fusie tot de Gemeente Kaag en Braassem ligt bij velen nog scherp in het geheugen, meestal bij mensen die daar ook bij betrokken zijn geweest. Maar hoe zit dit bij de doorsnede van onze inwoners, vinden zij dit van belang ?

Wij, het bestuur en fractie van Samen voor Kaag & Braassem, vinden het in ieder geval belangrijk om jullie hierover te informeren en vooral te bevragen. Wat ons betreft zou het goed zijn om elkaar te ontmoeten op 24 oktober, dus leg die datum alvast vast. Interessant om met elkaar hierover te spreken.

Met groet,

Kees Uit den Boogaard, voorzitter SvKB


Terug naar overzicht