Inwonersavond met communicatie als speerpunt

Donderdag 24-01 hebben we de eerste inwonersavond gehad in de Alkeburcht. Het moest een leerzame avond worden voor inwoners en partijleden en dus was John Hoogenboom gevraagd deze avond te begeleiden.

De avond werd afgetrapt door Hein Hoogenboom, Coby de Koning en Paul Snoek. Achtereenvolgens vertelden zij over hun ervaringen. Hein is betrokken geweest vanuit de dorpsraad bij het Landje van Egmond. De brief die leidde tot het ontstaan van de plannen voor het Veens Hout werd geschreven door Coby. En Paul was aanwezig om zijn ervaring te delen opgedaan gedurende het ontwikkelen van de plannen omtrent IKC Leimuiden.

Na de pauze was er ruimte om de discussie aan te gaan. Petra van der Wereld, nam de microfoon en een aantal gingen de zaal in. De wethouder (met communicatie en participatie in haar portefeuille) zei daar direct bij dat het vooral vanuit de zaal moest komen. Wat is communicatie en wat verwachten we daar allemaal van. Hoe praten we eigenlijk met elkaar, raadsleden, ambtenaren, college en inwoners?

Meer aanmoediging hadden de bezoekers van de inwonersavond niet nodig. Vanuit eigen ervaring deelden ze plus en minpunten betreffende de communicatie met ambtenaren, het college en de raad. ‘Natuurlijk hebben we het vaak over de minpunten, dat zijn nou eenmaal de dingen die blijven hangen. Maar die leren ons wat verbeterd kan worden,’ zei één van de bezoekers treffend. Dat was nu precies waar deze avond voor bedoeld was. Vanuit Samen voor Kaag & Braassem vonden we het een zeer geslaagde en gezellige avond. Volgende keer hopen wij dat er nog meer mensen komen om de discussie met ons aan te gaan. Houd de website en onze Facebook pagina in de gaten voor meer informatie.

Sandra van Emmerik, raadslid SvKB


Terug naar overzicht