Harry van Schooten nam afscheid

Beste Harry, 
Namens de raad mag ik dan nog even een woordje tot je richten. Ik ga niet je hele levensloop met ons allen doornemen hoor, wees maar niet bang...

Maar toch even een korte terugblik van je politieke leven tot nu toe......na je werkzame leven als ambtenaar in Aalsmeer op ruimtelijke ordening.....daarna....
Samen zaten we regelmatig aan tafel bij VMA, als lid van twee verschillende commissies...jij voor RO en ik voor welzijn. Dat was ook een mooie tijd, toch? Met elkaar proberen het mooier te maken voor toen nog gemeente Alkemade.

Je bleef eerst commissielid RO en toen 5 jaar in de oppositie met onze nieuwe partij Samen voor Kaag en Braassem. Hierna kwam de bekroning. Je wethouderschap. Zo trots als een pauw dat de partij jou naar voren schoof, dat jij het ook daadwerkelijk mocht gaan doen! Je straalde helemaal! En het eerste jaar van je wethouderschap bleef je stralen! Overal waar je kwam vertelde je hoe fantastisch je dit vond.

Harry je bent niet een man van grote woorden of grootsprakerij....bescheiden en met veel kennis van de inhoud ging je aan de slag. Je ging aan de slag met het IBOR en hebt dat door de raad gekregen, met extra geld om zaken te bewerkstelligen. Je hebt een aantal lastige zaken moeten behandelen waarvan ik weet dat jij het er persoonlijk niet mee eens was maar collegiaal bestuur betekent voor jou collegiaal bestuur. En afspraak is afspraak voor Harry! Dus wat in het verleden al bekokstoofd was ......jij maakte het af. 
De meeste last in de raad had je van je eigen kritische fractie, juist omdat deze fractie het niet eens was met de toenmalige besluiten, die jij nu als wethouder van deze lastige fractie, moest verdedigen. Maar je hebt het gedaan! We waren het niet met je eens en stemden soms tegen je maar waren wel super trots op onze wethouder. Je deed het toch maar!

En nu ga je stoppen. Het besluit heeft je veel stof tot nadenken gegeven, wel stoppen/niet stoppen......het was moeilijk voor je maar je besluit is weloverwogen en we respecteren het, natuurlijk! 
Geen wethouder maar ook geen raadslid meer, maar een beroep op je kennis mag ik altijd blijven doen...en zal ik ook doen!

Harry, wij hopen dat het allemaal goed met je mag komen en wensen je alle geluk van de wereld....van de gehele wereld!

Petra


Terug naar overzicht