De Alkeburcht en de bibliotheek

Vorige week werden wij opgeschrikt door de mededeling dat het college van Kaag en Braassem de Alkeburcht per 1 juli wil sluiten. Concreet betekent dit voor de verenigingen en stichtingen dat zij ergens anders huisvesting moeten gaan zoeken. Dat dit nog niet zo makkelijk is bleek uit het onderzoeksrapport dat door de verenigingen aan de raad en het college werd aangeboden.Het college biedt geen alternatieve locatie maar verwijst de verenigingen naar de Driemaster om daar hulp te gaan vragen in de zoektocht.

Samen voor Kaag en Braassem vindt daarom dat de aankondiging, sluiting per 1 juli a.s., te vroeg is!
Het is onacceptabel dat deze mededeling is gedaan aan de verenigingen zonder dat met de betrokkenen en de raad is gekeken naar, of is nagedacht over een alternatief. Het is voor ons onbegrijpelijk dat dit besluit is genomen en de verenigingen per 1 juli op straat staan. Wij vinden het verenigingsleven super belangrijk en als er een andere plek moet komen om de activiteiten vorm te geven, omdat het gebouw niet meer voldoet, dan heeft de gemeente daar een rol in. Investeren in mensen en activiteiten, natuurlijk! Maar daar zijn ook stenen bij nodig. Het is daarnaast onacceptabel dat verenigingen zomaar op straat komen te staan.

Aanstaande maandag gaan wij met de andere politieke partijen in gesprek hierover tijdens het politiek forum in de raadszaal op het gemeentehuis. U bent van harte welkom. De vergadering start om 20.00 uur.

Voor meer informatie zie de links:

http://www.kaagenbraassem.nl/actueel/nieuwsberichten_42871/item/informatie-over-de-alkeburcht_37597.html

http://www.youtube.com/watch?v=aFlmXeazHNo

http://www.ad.nl/alphen/bibliotheek-rijn-en-venen-moet-dicht-vanwege-schimmel~a8b0bb44/

http://www.facebook.com/kaagenbraassem.nieuws/posts/616272331916814

De link om de petitie te tekenen:http://www.petities24.com/houd_de_alkeburcht_open  

 

Petra van der Wereld (fractievoorzitter SvKB)


Terug naar overzicht