Baggerdepot Hoogmade, toch clandestien

Baggerdepots, je ziet ze hier en daar. Een met een aarden dam afgebakend stukje weiland waarbinnen de bagger uit de sloten wordt gestort om dat zo te laten uitwateren. Zo begon de baggerstort bij Ofwegen, tussen Hoogmade en Woubrugge, op zo’n kleinschalige manier. Maar na drie jaar was het terrein enorm gegroeid en bij navraag bleek de aangeleverde bagger deels vervuild en uit bijvoorbeeld Amsterdam en Rotterdam te komen. Het CDA trok als eerste aan de bel met vragen aan de wethouder waarna SvKB zich aansloot om samen dit proces een halt toe te roepen.

Dit storten had meer de vorm van een commerciële en industriële activiteit dan dat het een normaal bijproduct was van het gebiedsbeheer. En dat in een polder met natuurwaarde waar de koeien van onze boeren grazen.

Na een aantal gesprekken met het college lijkt de bal nu de goede kant op te rollen en hopelijk is de gemeente voortaan wat alerter op dit soort zaken. Dank zij het stuk in het Leidsch Dagblad zijn onze inwoners nu ook hiervan op de hoogte. https://www.leidschdagblad.nl/cnt/DMF20210212_16554704

Vriendelijke groet, Roland van Beurden, raadslid SvKB.


Terug naar overzicht