Algemene ledenvergadering SvKB uitgesteld

Beste leden van Vereniging Samen voor Kaag & Braassem,

Helaas heeft het bestuur van Samen voor Kaag en Braassem moeten besluiten om de ledenvergadering van 23 april 2020 niet door te laten gaan.
Corona heeft hier een streep doorheen gehaald, jammerlijk maar het tegengaan van het verspreiden van deze griepvirus gaat voor. 
Bijeenkomsten/evenementen zijn nu even niet aan de orde en is voor nu ook iets wat wij niet wenselijk vinden, uw en onze gezondheid gaat voor!
Leden en mee lezers van onze nieuwsbrieven, zo begon ik de vorige keer de nieuwsaankondiging over het uitstellen van onze ledenvergadering. Nu, 22 april, na de aankondiging van onze minister-president over het gesloten houden van onze samenleving voor minimaal één maand dus weer een volgend uitstel. Corona heeft ons leven en onze samenleving ingrijpend aangepast. Ook wij, als vereniging Samen voor Kaag & Braassem, zullen ons moeten aanpassen. Ons “ingrijpend aanpassen “als vereniging valt nog wel mee natuurlijk maar voor diegene die het virus aan den lijve moeten ondergaan of als mensen om ons heen hier mee te maken krijgen is het een beangstigende ervaring. Laten we daar stil bij staan.

Voor het bestuur is er ook een nieuwe werkelijkheid ontstaan doordat vele contacten of niet of anders ingericht moeten worden. Fractievergaderingen, die wij graag bijwoonden, en contacten met verenigingen of inwoners van onze gemeente krijgen ook allemaal een nieuwe vormgeving. Het op afstand met elkaar communiceren, vraagt weer andere vaardigheden dan op je fiets stappen en er even naar toe fietsen, weliswaar geen grote problemen maar wel een nieuwe houding naar elkaar toe.

Het nieuwe “verhouden” tot elkaar wordt misschien ook wel de grote uitdaging na Corona. Het griepvirus is voorlopig nog niet weg en hoe kunnen we met elkaar een nieuwe samenleving creëren waar wij met elkaar maatschappelijk kunnen verkeren en de economie ook zodanig kan functioneren dat er geld verdiend kan worden. Dit lijkt wel om politieke standpunten te vragen. Een mooie taak voor een lokale politieke vereniging om daar standpunten in te formeren. Een mooi onderwerp om het daar eens met jullie over te hebben. Hebben jullie hier ideeën over dan horen wij dat graag. Starten bij de basis, bij ons dus. Participatie, één van onze ijkpunten in het verkiezingsprogramma. Wij gaan daar graag mee aan de slag. Voor nu kunnen we nog niet zo veel kanten op. Laten we proberen zo veel mogelijk met elkaar in contact te blijven via mail of telefoon. 

Laten we wel een beetje naar elkaar omkijken, op afstand. Laten we zwaaien naar elkaar.

Met groet,
Kees Uit den Boogaard, voorzitter, 22 April 2020.


Terug naar overzicht