Afscheid en installatie raad

Vorige week, 21-03, waren de verkiezingen en deze week, 28 en 29 maart, stonden in het teken van de wisseling van de wacht in de raad.

Tijdens het afscheid van de raad ontvingen twee raadsleden Cees de Lange en Ton van Velzen de erepenning van Kaag en Braassem. Beiden zetten zich meerdere decennia enorm in voor de Kaag en Braassem en haar rechtsvoorgangers. De burgemeester bedankte de raadsleden die stoppen met een persoonlijke toespraak. Helaas was Christian Malin vanwege privé omstandigheden afwezig. Tijdens deze avond werden alle scheidende raadsleden en burgerleden in de bloemen gezet.

Op de dag van de installatie was het opnieuw feestelijk. Vanaf 19.00 uur was er muziek, enthousiast gespeeld door de band ‘Door Gunst Verkregen’. Vervolgens vond tijdens de besluitvormende raad de installatie plaats van de raadsleden, praktisch allemaal op basis van voorkeurstemmen, waarvan zeven nieuwkomers en meer dan 50% vrouwen.

Ook kregen de fractievoorzitters ieder de gelegenheid iets te zeggen over de onderhandelingen die raadsbreed gaan plaatsvinden. Het is duidelijk dat alle partijen het samen willen doen, met elkaar en de inwoners.

Er werden veel foto’s gemaakt, felicitaties uitgewisseld, van het bestuur kregen de raadsleden van SvKB bloemen en een hapje en een drankje stonden na het officiële gedeelte gereed. Met dank aan de bodes.

 

Bestuur en fractie Samen voor Kaag & Braassem


Terug naar overzicht