NL-doet (light) bij Heerlijkheid Hoogmade

Zaterdag 14 maart was het fantastisch weer voor vrijwilligersactiviteiten maar door de Corona-gevaren was NL-doet helaas afgelast.

Bij de muziekvereniging DHH, De Heerlijkheid Hoogmade, werd er daarom een veilig alternatief aangeboden voor vrijwilligers: ophalen van oud papier. Het was een klusje van twee en een half uur waarin ik stukjes van Hoogmade heb bezocht waar ik eerder niet ben geweest.

Gedurende de werkzaamheden kreeg ik verslag van de (extra) activiteiten van de muziekvereniging. Ook de dalende prijzen voor oud papier werden besproken. Het werd me duidelijk dat met de dreiging van het wegvallen van de inkomsten van het oud papier, het verenigingsleven zwaar onder druk gezet zal worden.

De gemeente bespreekt nu de mogelijkheden met de belanghebbende verenigingen en zal binnenkort met een aantal scenario’s naar de raad komen. Dit zal wel een aardige discussie worden onder inwoners en in de raad. Wie wil er nòg een extra afvalbak? Misschien een centrale container in het dorp?

Of moeten we het gewoon bij het oude laten en de verenigingen hun werk laten doen? Financiële gevolgen zijn er in ieder geval wel te verwachten.

Vorige
Vorige

Toekomst Geestweg-Floraweg

Volgende
Volgende

Werkbezoek statenleden Provincie Zuid-Holland en de PAS